Anul școlar 2020-2021. Șanse mici de a se deschide școlile. Informații de la nivel înalt

Anul școlar 2020-2021. Șanse mici de a se deschide școlile. Informații de la nivel înalt

Mesajul transmis de premierul Ludovic Orban, referitor la noul an școlar, care ar trebui să înceapă pe 1 septembrie, nu este unul așteptat de părinți.

Printre cuvinte, din mesajul primului ministru se poate deduce că școala nu va începe în luna septembrie, fiind vorba în continuare de foarte multe cazuri noi care se înregistrează în fiecare zi.

„Nu ştim care va fi evoluţia epidemiei, trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, atât din punct de vedere al infrastructurii, al logisticii, noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educaţie, noi trebuie să ne asigurăm că profesorii, învăţătorii, au posibilitatea de a transmite informaţii în orice fel de condiţii.

Trebuie să pregătim cu mare migală şi atenţie începutul anului şcolar şi să fiţi pregătiţi pentru orice situaţie. Am încredere în dumneavoastră, am încredere în capacitatea dascălilor români de a se adapta la orice situaţie şi de a rămâne aproape de copiii lor, chiar dacă nu toţi vor fi în clase, chiar dacă de multe ori legătura va fi prin fibră optică şi prin intermediul ecranului de calculator", a spus Orban la Gala Teleşcoala, organizată în grădina Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul Ludovic Orban a mai adăugat că noul an şcolar trebuie pregătit „cu mare migală", iar autorităţile din domeniu trebuie să ia în calcul orice situaţie, pentru ca toţi copiii să aibă acces la educaţie, aici referindu-se direct la dotarea cu tablete a copiilor care provin din familii defavorizate, care nu își permit să cumpere astfel de tehnologii.

De asemenea, Orban le-a mulțumit profesorilor români pentru modul în care au pregătit Evaluarea Națională  și Bacalaureatul, care s-au finalizat fără probleme.

„Vreau să transmit mulţumirile mele şi aprecierea mea pentru toate cadrele didactice care au fost implicate în organizarea examenelor de Evaluare şi de Bacalaureat. În ciuda unei campanii agresive, în ciuda unei neîncrederi care a fost cultivată în mod sistematic privitor la aceste examene, în ciuda campaniilor care s-au derulat ca aceste examene să nu se desfăşoare, în ciuda instigării părinţilor de a nu îşi lăsa copiii să vină la examenele de evaluare, examenele de evaluare au fost organizate în condiţii exemplare", a menţionat el.