Prințul Harry se implică în combaterea rasismului: „Îmi pare rău...”

Prințul Harry se implică în combaterea rasismului: „Îmi pare rău...”

Prințul Harry și-a cerut scuze pentru „rasismul institutional” și a anunțat că se va implica în combaterea acestui fenomen. El a făcut acest lucru cu ocazia Premiilor „Princess Diana” a căror ceremonie de decernare a avut loc pe 1 iulie.

Prințul Harry, duce de Sussex, în vârstă de 35 de ani, a transmis un mesaj cu această ocazie specială, când mama sa ar fi împlinit 59 de ani, evidențiindu-i pe tinerii care luptă împotriva rasismului și a nedreptăților în întreaga lume. El a subliniat că, dacă ar fi trăit, mama sa, Prințesa Diana, ar fi luptat alături de ei.

În mesajul pe care l-a transmis, Harry și-a exprimat părerea de rău, parafrazând-o pe soția sa, actrița Meghan Markle, care a afirmat recent că actuala generație, la fel ca și cele dinainte, nu a făcut suficient de multe lucruri pentru a șterge greșelile din trecut.

„Îmi pare rău că nu am făcut ca lumea să ajungă acolo unde merită să fie. Rasismul instituțional nu are loc în societățile noastre, dar este încă endemic”, a precizat ducele de Sussex, subliniind că de acum înainte va dori să se implice și să fie o parte a soluției în combaterea rasismului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul membru al familiei regale britanice i-a dedicat câteva cuvinte lui James Frater un tânăr de 24 de ani, din Londra, care a primit premiul „Princess Diana” pentru combaterea inegalității rasiale prin promovarea unor inițiative care duc la creșterea numărului de studenți de origine africană în universități.

Prințul Harry i-a transmis că, oamenii ca el îl fac mai încrezător în viitor și în capacitatea omenirii de a se vindeca.

„Îmi pun speranța în oameni ca tine și sunt încrezător lumii și în capacitatea ei de a se vindeca”, i-a transmis Harry lui Frater.

El s-a adresat, apoi, tuturor celor 184 de laureați ai premiilor, spunând că aceste premii onorează memoria mamei sale și-i face pe oameni să dea tot ce este mai bun din ei.

„Faceți cu toții o muncă incredibilă, într-un moment de mare incertitudine. Ați găsit puterea și inspirația pentru a da un semnal pozitiv lumii și mă bucur că aceste premii vă pot ajuta să vă faceți treaba”, a spus ducele de Sussex conform foxnews.com.