Mișcare extremă făcută de Administrația Trump. Este criză la nivel mondial

Mișcare extremă făcută de Administrația Trump. Este criză la nivel mondial

O decizie luată de oficiali ai SUA a creat isterie în Europa și în restul lumii.

Statele Unite ale Americii au achiziționat tot stocul de Remdesivir, unul dintre cele două medicamente care s-au dovedit a fi eficiente în lupta cu Covid-19. Această decizie a Administrației Trump a creat o criză pe piață și a ridicat mari semne de întrebare în Europa și în restul lumii.

Remdesivir reprezintă primul medicament aprobat de autorităţile din Statele Unite ale Americii şi Europa pentru a trata Covid-19. Este produs de Gilead şi a dovedit până acum că este eficient atunci când vine vorba despre recuperarea mai rapidă a pacienților infectați cu coronavirus.

Americanii au achizițonat 500.000 de doze, ceea ce reprezintă cantitatea produsă pentru luna iulie și 90% din ce ar fi trebuit să iasă pe piață în lunile august și septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„SUA au preluat accesul la cea mai mare parte a distribuţiei acestui medicament, deci nu există nimic pentru Europa”, a spus dr. Andrew Hill, într-o declaraţie la Universitatea Liverpool, conform celor de la The Guardian.

„Preşedintele Trump a încheiat o afacere uimitoare pentru a asigura americanilor acces la primul tratament autorizat pentru Covid-19”, a afirmat Alex Azar, secretar american pentru Sănătate.

„În măsura posibilităţilor, dorim să ne asigurăm că orice pacient american care are nevoie de Remdesivir îl poate primi. Administraţia Trump face tot ce îi stă în putere pentru a afla mai multe despre tratamentele care să salveze viața pacienţilor Covid-19 şi pentru a asigura accesul la acestea pentru poporul american”, a mai afirmat Azar.

Gilead, compania care produce acest medicament, este americană și stabilit un preț de 390 de dolari pentru o doză. Pentru un pacient este nevoie de folosirea a șase doze, ceea ce înseamnă un cost total de 2.340 de dolari. Mișcarea făcută de președintele Donald Trump și administrația sa vine în contextul în care SUA reprezintă țara cea mai afectată de pandemie, cu 2,7 milioane de persoane bolnave și 129.000 de morți.