Un fost ministru se întreabă dacă nu cumva „USR a fost un partid de unică folosință”

Un fost ministru se întreabă dacă nu cumva „USR a fost un partid de unică folosință”

Daniel Funeriu pune problema astfel după ce a constatat că „USR pare să fi intrat într-o vrie din care cu greu mai poate ieși”.

În opinia fostului ministru al Educaţiei, USR a avut o cădere accelerată imediat după candidatura lui Dan Barna la prezidenţiale, şi spune:

„Rog pe cineva inteligent de la USR să oprească căderea accelerată în irelevant a acestui partid. De când cu candidatura ratată a lui Dan Barna la prezidențiale, USR pare să fi intrat într-o vrie din care cu greu mai poate ieși”, a scris Daniel Funeriu pe social media.

Odată dispărut Dragnea, se dovedeşte că USR a fost partid de unică folosinţă

„USR a crescut prin strategia insurecției permanente împotriva lui Dragnea. Odată dispărut Dragnea, se dovedește că USR a fost un partid de unică folosință, incapabil să se diversifice, și e păcat: inventează războaie inutile, șerpuiesc ideologic crezând că astfel pot strânge pe toată lumea sub lozinca ”centrudreaptamodern”, propun legi fără rost care produc inutile tensiuni în societate, vin cu propuneri de politici publice la limita între infantilism și mesianism” a mai scris fostul ministru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mă tem că inevitabilele certuri interne vor torpila

„Ar fi mare păcat ca USR să ia sub 15%, dar în ritmul actual îmi pare că și 10% ar fi o performanță. Nu știu dacă previzibila fuziune cu PLUS va redinamiza lucrurile, dar mă tem că inevitabilele certuri interne mai degrabă vor torpila.

Nu îmi dau seama ce dinamică se poate produce în jurul lui Nicușor Dan. Dacă îmi e clar că un eventual eșec al acestuia la primăria București ar fi catastrofal pentru USR, care îl susține, nu pot spune în acest moment cine ar capitaliza succesul. Și nici ce rol politic ar mai putea juca Nicușor Dan într-un USR fuzionat cu PLUS”.

Să nu ajungă ca partidul lui Dan Diaconescu

„Tare rău mi-ar părea ca ceea ce promitea să devină o forță politică proaspătă să se transforme în altă experiență de unică folosință, gen partidul lui Dan Diaconescu. Ar fi păcat și pentru cei câțiva oameni deștepți și decenți de acolo, care par să se simtă tot mai singuri” a concluzionat Daniel Funeriu în postarea de pe Facebook.