Noi detalii despre cazul fostul episcop de Huși. Cum își corupea victimele

Noi detalii despre cazul fostul episcop de Huși. Cum își corupea victimele

Noi detalii ies la iveală despre ancheta în cazul fostului episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu (Cornel Onilă și a fostului călugăr arhimandrit Sebastian Jitaru, cercetați pentru abuz sexual.

Conform actelor de cercetare penală, deși faptele celor doi erau cunoscute, la nivelul Episcopiei Hușilor nimeni nu vorbea și nu accepta să mărturisească ce se întâmpla cu victimele celor doi, elevi la seminar.

Potrivit actelor efectuate în cadrul anchetei, cei doi ar fi abuzat de mai mulți minori, o perioadă de aproape zece ani, între 2007 și 2017. Cei doi își alegeau victimele dintre elevii din cadrul Seminarului Teologic de la Huşi, alegându-i pe cei mai tineri, mai naivi și vulnerabili, care nu puteau riposta.

Marea majoritate a celor abuzați făceau parte din familii sărace sau cu părinți plecați la muncă în străinătate, au arătat procurorii. Aflați într-o instituție bisericească, a cărei regulă de bază era supunerea, aceștia erau obligaţi să respecte întocmai regulile impuse de mai-marii bisericii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, cei doi, Cornel Onilă și Sebastian Jitaru, își exercitau controlul asupra celor mai naivi, folosindu-se de „păcatele” pe care aceștia le mărturiseau cu prilejul spovedaniilor repetate.

Astfel, procurorii au mai arătat că ambii inculpaţi au acţionat astfel pentru a-și satisface plăcerile sexuale, fără să țină cont de faptul că victimele lor erau minore,

„Din probatoriul administrat în cauză rezultă, în mod evident, că, deşi erau de notorietate profiturile sexuale ale ambilor reprezentanţi ai Bisericii, întreg personalul parhial, călugării din mănăstire, cât şi personalul didactic şi nu numai, pedagogii şi supraveghetorii elevilor din seminar, de frica autorităţii exacerbate a Episcopului de Huşi, au preferat să tacă şi să nu sesizeze nici autorităţii, nici pe părinţii copiiilor afectaţi”, se arată în actele întocmite de procurori, conform cancan.ro.

Fostul episcop al Huşilor, Cornel Onilă este cercetat în libertate, jdat fiind că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia sa împotriva arestării sale. Judecătorii au admis și contestația fostului călugăr arhimandrit Sebastian Cristi Jitaru care a fost pus sub control judiciar.

Fostul episcop anchetat pentru agresiune sexuală în formă continuată, victima fiind o persoană minoră şi pentru viol în formă continuată. Sebastian Jitaru, fost călugăr arhimandrit la Catedrala Episcopală din Huşi – care execută o pedeapsă cu închisoare - este cercetat pentru viol în formă continuată împotriva unui minor, șantaj în formă continuată şi agresiune sexuală.

Fostul episcop de Huși a fost pus în libertate. Detalii dintr-un dosar răsunător

Lovitură cruntă pentru fostul episcop de Huși. Procurorii l-au încolțit. Caz revoltător