PSD nu ratează ocazia după scandalul Unifarm. Atac dur la PNL: „Le-am spus STOP! Ajunge!”
- Ionel Sclavone
- 23 iunie 2020, 17:06
PNL dorește prelungirea stării de urgență ca să poată fura mai mult din achizițiile publice fără licitație, din timpul pandemiei, susține președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.
Liderul PSD a reacționat după ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe directorul Unifarm, Eugen Adrian Ionel, pentru luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. El a fost pus sub control judiciar fiind acuzat că ar fi pretins o mită de 760.000 de euro.
Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu a arătat că el și colegii săi de partid au fost singurii care au reclamat achizițiile făcute fără licitație din timpul pandemiei.
„Am fost singurii care am spus ca prin achizițiile făcute fără licitație, în timpul pandemiei, fură! Că de aceea vor prelungirea stării de alertă la nesfârșit. Ca să fure și mai mult! Și le-am spus STOP! Ajunge! 760.000 euro este șpaga pretinsă, potrivit organelor de cercetare penală, de cel aflat la conducerea Unifarm. Pentru măștile care nici astăzi nu au ajuns la persoanele vulnerabile. Pentru combinezoanele pe care medicii nu le-au avut în lupta cu virusul”, a arătat Ciolacu într-o postare pe Facebook.
Liderul PSD a lăsat să se înțeleagă că acesta ar fi motivul pentru care Guvernul nu are bani pentru majorarea pensiilor și alocațiilor, așa cum a fost stabilit de Parlament.
„Și ne mai întrebăm de ce nu au bani de pensii și alocații! De ce nu au bani pentru firmele și producătorii români! De ce nu se văd nicăieri milioanele împrumutate de ministrul Finanțelor?!”, a mai scris Marcel Ciolacu în postarea sa.
Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului. Este vorba despre 250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale.
Contractul ar fi fost încheiat cu încălcarea Legii 98/2016 privind achiziţiile publice și, în plusun milion de măști, dintre cele livrate, nu erau chirurgicale, susțin procurorii.
La scrută vreme după anunțul prpcurorilor, mministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat întrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie al SC Unifarm SA în vederea luării deciziilor care se impun în cazul directorului general, Adrian Ionel.