Germania cere ajutorul României. Lupta împotriva Coronavirus e din ce în ce mai grea

Germania cere ajutorul României. Lupta împotriva Coronavirus e din ce în ce mai grea

Autorităţile germane au solicitat sprijinul Oficiului consular al României de la Bonn cu privire la lucrătorii din Rheda-Wiedenbruck.

Ministerul Afacerilor Externe informează, duminică seara, că autorităţile germane din landul Renania de Nord - Westfalia au solicitat sprijinul Oficiului consular al României cu privire la gestionarea situaţiei lucrătorilor români de la compania de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbruck, unde au fost depistate cu COVID-19 peste 1.300 de persoane.

„În cursul zilei de astăzi a avut loc o reuniune de lucru la nivelul autorităţilor de land, reuniune coordonată de către prim-ministrul de land şi la care au participat ministrul muncii, sănătăţii şi dialogului social, Karl-Josef Laumann, administratorul districtului, Sven-Georg Adenauer, coordonatorul comitetului pentru situaţii de urgenţă, Thomas Kuhlbusch, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Departamenului de Sănătate Publică şi consulul general al României la Bonn.

În cadrul reuniunii, autorităţile locale germane au confirmat că tuturor persoanelor care se află în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă. Totodată, autorităţile vor efectua verificări pentru identificarea unor eventuale abateri de la normele de igienă în cadrul abatorului şi, dacă este cazul, vor fi impuse sancţiuni”, precizează informarea transmisă de către MAE român.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, conform cifrelor comunicate de autorităţile locale germane, până la acest moment au fost testate 5.899 de persoane, din care 1.331 au fost depistate pozitiv pentru COVID-19.