Focar de infecție la Primăria Constanța. Serviciile publice, blocate

Focar de infecție la Primăria Constanța. Serviciile publice, blocate

Șase angajați ai Primăriei Constanța au fost confirmați pozitiv, sâmbătă, în urma testului pentru noul coronavirus, înaintea lor alți doi funcționari publici primind același verdict.

”Pacientul zero” de la Primăria Constanța a fost înregistrat în urmă cu două zile, fiind vorba de o funcționară de la Direcția Autorizare și Sprijin Operatori Economici. Ea face naveta de la Mangalia. Ulterior, s-a aflat că și soțul ei, care este angajat la primăria Mangalia, a fost testat pozitiv pentru SARS-Cov2

Toți colegii de birou ai angajatei primăriei Constanța au intrat în izolare la domiciliu. Vineri, un al doilea funcționar public a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2, iar sâmbătă, alți șase colegi de ai lor.

”Având în vedere faptul că mai mulți funcționari publici din cadrul instituției au fost testați pozitiv pentru SARS-COV-2, se restricționează total activitățile cu publicul la sediile Primăriei municipiului Constanța”, a transmis purtătorul de cuvânt al primăriei Constanța, Adriana Deoancă.

”Acțiunile de dezinfecție în spațiile în care își desfășoară activitatea funcționarii infectanți  se vor efectua de două ori pe zi, dimineața și seara, cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății.  Accesul funcționarilor publici în sediile Primăriei Constanța se face cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măștii în spațiile închise, termoscanarea și igienizarea mâinilor”.

Primarul și-a făcut și el testul. Rezultatul este negativ.  Primăria funcționează în același imobil cu Prefectura și Consiliul Județean Constanța. Ușile de legătură între instituții au fost închise. Primarul Decebal Fagădău a declarat că nu va bloca activitatea  primăriei având în vedere că încă din luna aprilie a luat măsuri stricte de restricționarea accesului publicului în sediile în care își desfășoară activitatea serviciile primăriei.

Din dispoziția primarului Decebal Făgădău, toți angajații primăriei completează zilnic, încă de la intrarea în starea de urgență, liste cu persoanele cu care au intrat în contact la o distanță mai mică de 1,5 m și pe o durată de timp mai mare de 20 de minute. Dacă numărul cazurilor va crește, functionarii publici vor lucra de acasă, în schimburi, alternative, săptămânale.

 

Ne puteți urmări și pe Google News