Mai bărbat decât fratele? Sora lui Kim se impune în boxul dintre Corei

Mai bărbat decât fratele? Sora lui Kim se impune în boxul dintre Corei

Kim Yo Jong, cel mai tânăr copil al fostului lider de la Phenian, Kim Jong-il, intrase deja în istorie, devenind prima reprezentantă a dinastiei Kim care a intrat cu onoruri în sediul Președinției sud-coreene.

Se întâmpla la 10 februarie 2018. Cu zi înainte, Kim Yo Jong a asistat la deschiderea J.O.  de iarnă din Pyeongchang, în Coreea de Sud.

Ea s-a așezat în spatele președintelui sud-coreean Moon Jae-in și a urmărit sute de sportivi mergând împreună sub un steag reprezentând o Coree unificată. În realitate, o țară tăiată în jumătate, după cel de-al doilea Război Mondial,  de URSS și SUA, fără prea multe griji pentru miile de familii coreene separate.

Kim a aplaudat sportivii alături de demnitari precum Moon, vicepreședintele american Mike Pence și premierul japonez Shinzo Abe. O ședință foto plină de semnificații.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar o vizită la Casa Albastră, reședința prezidențială a Coreei de Sud, a fost o miză și mai mare. Kim Yo Jong a devenit prima membră a familiei care conduce Coreea de Nord care a pășit pe culoarele puterii unui inamic jurat: Coreea de Sud.

În dimineața de după ceremonia de deschidere a J.O., Kim Yo Jong a ieșit dintr-o limuzină neagră, a pășit pe un covor roșu emanând încrederea unei femei care a cunoscut ani de zile lideri importanți.

Kim Yo Jong a fost șefa propagandei în Coreea de Nord la acea vreme, iar capacitatea sa de a crea o imagine a fost expusă pe deplin la Seul.

S-a dovedit a fi emisarul perfect pentru țara ei pentru a contracara imaginea Coreei de Nord, percepută e ca o ciudată relicvă nucleară din spatele Războiului Rece, care deține peste 100.000 de persoane  în lagăre de muncă forțată.

„Este inteligentă și iute. Este politicoasă dar își exprimă clar poziția”, avea să declare Park Ji-won, fost șef de cabinet prezidențial.