Cum verificați dacă smartphone-ul a fost inclus fără acord în programul de urmărire Tracker

Cum verificați dacă smartphone-ul a fost inclus fără acord în programul de urmărire Tracker

Mulţi se întreabă dacă au intrat fără voia lor în  aplicaţia Coronavirus Tracker şi dacă li se respectă confidenţialitatea.

Dacă ați descărcat cea mai recentă actualizare iOS în luna mai și toate actualizările următoare, atunci, cu siguranţă starea dumneavoastră în legătură cu infectarea  COVID-19 va fi probabil urmărită în curând de către oficialii de stat din sănătate, ca parte a eforturilor de urmărire a fiecăruia.

Mulți utilizatori de iPhone din SUA au început, în ultimele zile, să observe o nouă setare în cadrul subtab-ului „confidențialitate” al aplicației pentru sănătate pentru iPhone. Arată astfel (foto) și permite utilizatorilor să „comute” jurnalul de expunere COVID-19.

Totul se întâmplă datorită celei mai recente actualizări a sistemului de operare iOS Apple pentru iPhone, iOS13.5. Aplicația de monitorizare a coronavirusului se transformă într-un Big Brother în China: ar putea evalua și „zelul de activist”.  Mai mult, se pare că aplicaţia va deveni  o permanenţă în viaţa cotidiană, cu mare potenţial de a fi utilizată într-o manieră invazivă alarmantă, a scris The New York Times. Foarte mulţi proprietari de iPhone au remarcat faptul că aplicaţia a fost instalată discret de Apple în ultimele zile. Iar unii utilizatori s-au întrebat dacă Apple va respecta cu adevărat confidențialitatea utilizatorilor cu privire la statutul lor COVID-19, sau dacă au interacționat cu oricine are virusul ... sau poate chiar au trecut pe lângă ei pe stradă sau în supermarket. Acest lucru se întâmplă chiar și în condițiile în care dovezile sugerează că majoritatea pacienților sunt infectați de cineva care fie trăiește, fie împărtășește frecvent același spațiu.

Despre ce este vorba