Bogații planetei caută cu disperare acest lucru. Se fac investiții uriașe

Bogații planetei caută cu disperare acest lucru. Se fac investiții uriașe

Există un nou domeniu de interes pe piața financiară pentru oamenii cu bani.

Oamenii cu stare sunt sfătuiți de consilierii financiari să investească masiv în aur, pentru că valoarea acestui metal prețios va crește. Și asta în condițiile în care există din ce în ce mai puțină încredere în revenirea piețelor bursiere și la impactul pe termen lung al măsurilor de stimulare lansate de băncile centrale din întreaga lume.

Înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, băncile le recomandau clienților să păstreze doar o mică parte din avere în aur. Acum, lucrurile s-au schimbat și consilierii financiari spun că cel puțin 10 la sută din avuția clienților ar trebui să meargă către aur. Paradoxal, însă, prețiosul metal nu aduce venit.

Prețul a crescut spectaculos cu 14% de la începutul acestui anu, până la 1.730 de dolari uncia, iar mulţi bancheri privaţi pariază pe faptul că aurul va continua să se aprecieze.

Mai mulți experți financiari sunt convinși că uncia de aur ar putea ajunge la 1.800 de dolari la finele anului 2020, stimulat de dobânzile reduse şi interesul investitorilor care vor să-și protejeze portofoliile. Însă prețul ar putea să ajungă chiar şi la o valoare de 2.000 de dolari uncia. Asta depinde de posibila apariție a unui al doilea val de infecţii cu coronavirus.

„Oamenii caută în mod activ soluţii de protejare a portofoliilor care ar putea înregistra performanţe bune într-o gamă largă de scenarii”, a declarat Kiran Ganesh, analist la UBS.

„Acest segment de vârstă este cel mai preocupat de păstrarea avuţiei. Şi în multe aspecte ei au şi o perspectivă istorică mai îndelungată decât alţi clienţi şi de aceea sunt mai îngrijoraţi când vine vorba de inflaţie”, a spus, legat de această temă, și Lisa Shalett, director de investiţii la Morgan Stanley.

În timp ce John LaForge, responsabil cu strategiile de investiţii la Wells Fargo, afirmă că „Primesc acum la fel de multe întrebări cu privire la aur ca şi în privinţa petrolului, ceea ce spune multe din punctul meu de vedere. Majoritatea oamenilor sunt interesaţi de energii regenerabile şi petrol, iar aurul era deseori considerat un fel de relicvă.”

sursa: agerpres

Ne puteți urmări și pe Google News