Bonus lunar de 100 de euro pentru angajați. Care sunt condițiile

Bonus lunar de 100 de euro pentru angajați. Care sunt condițiile

Guvernul italian a decis ca de la 1 iulie 2020, peste 16 milioane de angajați să primească un bonus lunar de 100 de euro.

Așadar, în contextul pandemiei unele categorii de angajați din Italia, cu venituri anuale de până 28.000 de euro vor beneficia lunar, la plata salariului, de un bonus în valoare de 100 euro.

Este vorba despre bonusul Renzi care va fi acordat cu diferite metode de plată, iar angajații cu un venit anual de până la 28.000 de euro vor fi cei mai avantajați.

Măsura este prevăzută în Decretul Lege 3/2020, fiind vorba de reducerea presiunii fiscale şi peste 16 milioane de contribuabili vor avea dreptul la acesta, comparativ cu 11,3 milioane de cetățeni care l-au primit până acum.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până în luna iunie inclusiv valoarea bonusului Renzi  este în valoare de 80 de euro. Din iulie, bonusul Renzi va fi primit de toți lucrătorii din Italia cu un venit anual cuprins între 8.174 și 40.000 de euro, dar în anumite condiții:

– pentru cei cu un venit de până la 28.000 de euro, bonusul Renzi va fi primit pe fluturașul de salariu;

– pentru cei cu venituri începând de la 28.001 de euro, va fi transformat într-o deducere, care va scădea treptat până când va ajunge la zero în cazul celor cu un venit minim de 40.000 de euro anual.

Prin urmare, pentru a îndeplini condiţiile, lucrătorii trebuie să aibă un contract de muncă și să câștige minimum 8.174 de euro pe an, pentru a depune declarația anuală de venit.

În cea mai mare parte, este doar o mică modificare a modului de plată, deoarece acestea sunt deja încadrate și stabilite de către bonusul Renzi. Substanța nu se schimbă, deoarece bonusul va fi în continuare primit pe salariu  sau sub formă de reducere la taxe, dar cu o altă denumire.

Până în prezent, angajații cu venituri de până la 26.600 EUR primesc deja 80 € din bonusul Renzi din cecul de plată. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că pentru angajații cu venituri de până la 24.600 de euro, creșterea efectivă a salariului va fi de 20 de euro, sumă care se ridică la 100 de euro, potrivit gazetaromaneasca.com