Exclusiv. Scandal uriaș la Protecția Consumatorilor. Ce ascunde ”Omerta” din ANPC

Exclusiv. Scandal uriaș la Protecția Consumatorilor. Ce ascunde ”Omerta” din ANPC

Printr-un Ordin al președintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, mai mulți șefi ai comisariatelor județene, puși pe vremea PSD, au fost obligați să vină în Capitală pentru a însoți echipele de control în acțiunile organizate la două uriașe complexe comerciale din București-Ilfov. Unii dintre comisari au refuzat să respecte Ordinul și l-au contestat.

Se prefigurează un scandal monstru la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Nimeni din instituție sau din comisariatele județene nu are voie să informeze despre controalele efectuate pe diverse teme. Se dau publicității doar controalele la care participă președintele ANPC, cu concluzii generale, cifre cu numărul unităților verificate și un cuantum total al amenzilor aplicate.

În Comisariatele județene s-a instituit ”Omerta”, nimeni nu are voie să vorbească. Șefii din teritoriu, moșteniți din guvernarea PSD de actuala conducere liberală a ANPC, se tem că își vor pierde scaunul și stau cuminți. În urmă cu cinci zile însă, președintele ANPC a emis un Ordin care pentru cei mai mulți angajați de la Protecția Consumatorilor este considerat ”o mârșăvie emisă pentru mătrășirea celor neagreați politic”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ordinul semnat de președintele ANPC arată că ”în vederea instituirii unei practici unitare la nivelul întregii țări, în ceea ce privește actul de control, se va constitui, în cadrul ANPC, un Grup de lucru format din personal de la nivelul structurilor teritoriale, care va însoți echipe de control la operatori economici din două cunoscute complexele comerciale, situate în București și județul Ilfov”.

Controalele vor fi coordonate de comisarul șef al CRPC Regiunea București-Ilfov și ”vor avea  ca scop identificarea de produse neconforme provenite din spațiul extracomunitar și aplicarea legislației privind protecția consumatorilor în vigoare, urmând ca ulterior să disemineze experiența acumulată în cadrul structurilor teritoriale din care fac parte”.