De azi e oficial! Cine n-are mască nu va urca în autobuz, metrou şi tramvai

De azi e oficial! Cine n-are mască nu va urca în autobuz, metrou şi tramvai

Măsuri draconice în plină pandemie de coronavirus: autorităţile din Marea Britanie nu mai permit accesul în transportul public decât cu obligativitatea purtării măştilor de protecţie.

În acest sens au fost dispuse forţe suplimentare de ordine în Anglia, iar cei care nu se supun noilor reguli vor fi amendaţi cu 100 de lire sterline.

Milioane de englezi revin de luni la muncă, iar agenţii de poliție nu vor permite accesul celor care nu-şi acoperă faţa în autobuze, metrou sau tramvaie.

De altfel, noile reguli intrate în vigoare de la 15 iunie sunt valabile pentru toate mijloacele de transport în comun, inclusiv trenuri, troleibuze, autocare, feriboturi şi avioane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noua regulă a guvernului britanic vine în condițiile în care măsurile de blocare a coronavirusului continuă să fie relaxate în Regatul Unit.

O dovadă în acest sens este faptul că  magazinele stradale vor fi deschise începând de luni, 15 iunie.

Totuşi, în câteva ore de la aplicarea noilor reguli, mai mulţi pasageri au fost deja văzuți intrând în stații fără a-şi acoperi feţele cu măşti.

Pentru a veni în sprijinul celor surprinşi de noua măsură, polițiștii au fost văzuți înmânând măști de față celor care nu aveau.

Pentru aplicarea noilor reguli au fost mobilizate 3.000 de persoane (inclusiv ofițeri de poliție).

Există şi o excepţie: de la purtarea măştii în mijloacele de transport în comun sunt scutiți copiii cu vârsta sub 11 ani, cei cu anumite condiții de sănătate sau cu dizabilități.

Magazinele stradale sunt deschise astăzi pentru prima dată din martie, când s-au impus regulile de blocare pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Guvernul britanic și-a schimbat poziția în cu privire la utilizarea măștilor de față şi susţine că purtarea lor ar trebui să fie acum obligatorie în transportul public.

Aceeaşi recomandarea a fost transmisă şi de reprezentanţii Organizației Mondială a Sănătății (OMS).

Secretarul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat: „Oamenii ar trebui să evite în continuare transportul public oriunde este posibil.

Dar, pe măsură ce restricțiile sunt relaxate cu atenţie ușurat când este sigur să se procedeze aşa, este posibil să vedem mai multe persoane care vor avea nevoie să utilizeze transportul public.

Deci, respectarea distanțării sociale și menținerea igienei bune a mâinilor rămân cei mai importanți pași pe care îi putem face cu toții pentru a rămâne în siguranță.

Purtarea unei măşti de față poate juca un rol şi ne poate ajuta să ne protejăm reciproc.

Este vorba despre micile schimbări pe care le putem face pentru a ajuta la controlarea virusului, motiv pentru care îndemn pe toată lumea care folosește transportul să poarte mască pentru a ne ajuta să ne menținem mai în siguranță.”

sursa: dailymail.co.uk