Miliarde de dolari pentru Lockheed Martin. Patriot PAC-3, o prioritate

Miliarde de dolari pentru Lockheed Martin. Patriot PAC-3, o prioritate

Compania americană din industria de apărare Lockheed Martin - furnizorul de arme numărul 1 al Pentagonului - primește încă un 1,04 miliarde de dolari pentru a furniza noi sisteme anti-rachetă Patriot PAC-3.

Lockheed Martin Corp a obţinut o modificare a contractului pentru producerea și furnizarea de noi sisteme de apărare anti-rachetă Patriot PAC-3.

PAC-3 este un interceptor de mare viteză, capabil să combată amenințări diverse, precum rachete balistice tactice, rachete de croazieră și aeronave pilotate si nepilotate.

PAC-3 este un sistem de apărare împotriva rachetelor de la suprafață la aer, care oferă o capacitate de lovire  extrem de reactivă atât în ​​rază de acțiune cât și în altitudine, în timp ce operează în toate mediile. Este conceput pentru a contracara rachetele balistice tactice, rachetele de croazieră și avioanele avansate.

PAC-3 protejează forțele terestre și activele critice la toate eșaloanele de la aeronavele avansate la rachetele de croazieră și rachetele tactico-balistice.

Patriot PAC-3 împreună cu alte sisteme de apărare anti-rachetă, sunt incluse în Armata de apărare și anti-rachetă ănclusiv pentru 2028.

De asemenea, Departamentul Apărării din SUA a atribuit contractul Lockheed Martin Corp pentru a produce interceptoarele PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE) și echipamentele asociate.

Contractul, anunțat la 30 aprilie, este evaluat la 6,07 miliarde de dolari și se va derula până la anul fiscal pe 23 de ani contractuali.

Mai mult, Lockheed Martin va produce și livra către SUA, Qatar, Japonia, România, Polonia, Emiratele Arabe Unite, Suedia, Coreea de Sud, Bahrain și Germania interceptori Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) Missile Segment Enhancement (MSE), kituri de modificare a lansatoarelor, precum și echipamente asociate.

"Acest contract demonstrează încrederea continuă a clientului nostru în capacitatea noastră de a furniza tehnologia Hit-to-Kill inegalabilă care opreşte amenințările globale în continuă expansiune de astăzi și de mâine", a spus Scott Arnold , vicepreședinte, Integrated Air & Missile Defense la Lockheed Martin Missiles și Controlul incendiilor.

"PAC-3 este unul dintre cei mai capabili interceptori multi-misiune, permițând clienților noștri să se apere împotriva rachetelor balistice tactice avansate, a rachetelor de croazieră și a aeronavelor", a mai declarat vicepreşedintele Lockheed Martin .

Despre Lockheed Martin: Cu sediul central în Bethesda, Maryland , Lockheed Martin este o companie aerospațială globală de securitate cu aproximativ 110.000 de angaţi  în întreaga lume și este angajată în principal în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, fabricarea, integrarea și întreținerea sistemelor, produselor și serviciilor de tehnologie avansată, notează defence.

Ne puteți urmări și pe Google News