BBC promovează turismul din România. Un cunoscut realizator ne dorește în topul destinațiilor

BBC promovează turismul din România. Un cunoscut realizator ne dorește în topul destinațiilor

Rețeaua britanică de televiziune BBC propune o campanie de promovare a României ca destinație turistică a anului 2020, în contextul pandemiei de coronavirus. Britanicii au realizat deja un prim videoclip pe care l-au difuzat în întreaga lume prin televiziunea britanică.

Britanicii de la BBC intenționează să promoveze România ca destinație turistică pentru anul 2020. Potrivit Antena3, cunoscutul prezentator și realizator britanic Charlie Ottley a realizat deja un prim clip de promovare, care a făcut înconjurul lumii, fiind distribuit prin rețeaua televiziunii BBC.

Charlie Ottley este realizatorul documentarului Wild Carpathia, tot o producție a BBC. De această dată, el a propus un plan de promovare a României, în contextul pandemiei.

„Nu mergem peste tot în lume. Avem acces în America, în Europa și în Orientul Mijlociu, dar în momentul acesta, oamenii din Asia, Africa sau America de Sud nu se gândesc la Europa ca la o destinație de vacanță atunci când se vor ridica restricțiile de călătorie”, și-a justificat realizatorul Charlie Ottley proiectul, într-un interviu la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Realizatorul britanic a precizat că și-a propus să promoveze România și în Statele Unite ale Americii, deoarece mulți americani nu știu unde este România și cunosc foarte puține lucruri despre Transilvania, în condițiile în care aproape toți au auzit de vampirul Dracula.

„Ceea ce vrem să facem este să țintim către Europa întâi și apoi vreau să plantăm această sămânță și în America, pentru că foarte mulți americani nu știu ce este România, cunosc doar foarte puțin despre Transilvania. Vrem să arătăm publicului american ce reprezintă România pentru a veni în vacanțe aici”, a declarat Charlie Ottley în cadrul interviului.

De asemenea, realizatorul britanic de televiziune îi încurajează pe români să-și petreacă vacanțele acasă. El spune că astfel, vor da un impuls industriei turistice și vor contribui la reconstrucția acesteia. În plus, susține Ottley românii vor avea șansa să redescopere moștenirea națională.

Charlie Ottley este unul dintre cei mai cunoscuţi prezentatori și realizatori TV din Marea Britanie. El a realizat mai multe documentare despre atracțiile turistice din țara noastră care au fost difuzate în 150 de țări. Este atât de fascinate de frumuseţea Carpaţilor, de peisajele unice de aici, încât și-a mărturisit intenția de a achiziționa o casă tradițională în zona Bucegi-Piatra Craiului, pe care să o restaureze. Charlie Ottley consideră că această zonă este de o frumusețe deosebită.