Haos total la unul dintre cele mai bogate cluburi din lume. Jucătorii s-au revoltat

Haos total la unul dintre cele mai bogate cluburi din lume. Jucătorii s-au revoltat

La PSG, situația este critică, după ce majoritatea fotbaliștilor au anunțat că nu acceptă diminuarea salariilor.

Paris Saint-Germain, unul dintre cele mai bogate cluburi din fotbalul mondial, se confruntă cu mari probleme financiare. Șeicii din Qatar, care finanțează clubul francez, au decis să reducă salariile semnificativ, din cauza lipsei de profit provocată de întreruperea fotbalului. Campionatul din Hexagon a fost întrerupt, la finalul lunii aprilie, iar PSG a fost declarată campioană.

Așa că Ligue 1 se va relua în luna august, odată cu sezonul 2020 - 2021. Suspendarea a provocat mare deranj în conturile formațiilor franceze, care au fost nevoite să apeleze la reduceri salariale. Însă, la PSG, situația este foarte tensionată. Mulți jucători nu vor să accepte diminuarea veniturilor și forțează despărțirea de gruparea de „Parc des Princes”.

Conform spaniolilor de la mundodeportivo, brazilienii Neymar și Thiago Silva, uruguayanul Edinson Cavani, și spaniolii Ander Herrera sau Juan Bernat sunt printre fotbaliștii care l-au anunțat pe președintele Nasser Al-Khelaifi că nu vor semna pentru diminuarea veniturilor. La polul opus se află brazilianul Marquinhos sau francezul Kylian Mbappe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Neymar, plătit cu suma de 3 milioane de euro lunare, vrea să plece de mai multă vreme din Franța, iar acum are un motiv serios pentru a rupe înțelegerea cu francezii. Atacantul are șanse să revină în Primera Division, la Barcelona, club la care a mai evoluat în perioada 2013 - 2017.

Deși adună anual, numai din salariu, 36.000.000 de euro, Neymar nu se mai simte bine la PSG și în ultimele două sezoane a încercat să forțeze despărțirea de campioana Franței. De asemenea, șanse mici să mai continue la PSG au și Edinson Cavani (plătit cu 1.345.000 de euro lunar), și Thiago Silva, care încasează 1.500.000 de euro în fiecare lună.

Totuși, sezonul 2019 - 2020 nu s-a încheiat în totalitate pentru Paris Saint-Germain. „Roș-albaștrii” așteaptă reluarea Ligii Campionilor, competiție în care sunt calificați în sferturile de finală. În „optimi”, campioana Franței a trecut de Borussia Dortmund, după o înfrângere în deplasare (scor 1-2) și o victorie pe teren propriu (2-0).