Record de înscrieri pentru testul gratuit Covid-19! Ce se întâmplă cu cei care nu prind un loc

Record de înscrieri pentru testul gratuit Covid-19! Ce se întâmplă cu cei care nu prind un loc

Primăria Capitalei a dat vineri startul programului „Testăm pentru Bucureşti”. Platforma a fost lansată în jurul orei 13.00, iar până la ora 19.00, mii de bucurești au reușit să se înscrie.

De la lansarea programului, peste 700 de persoane s-au înscris în primele 25 de minute pentru a se testa gratuit pentru Covid-19. Gabriela Firea, edilul Capitalei, a anunțat, pe Facebook, că până la ora 19.00, numărul înscrierilor a ajuns la peste 3.000.

Doritorii trebuie să se înscrie pe o platformă online, iar primii 11.000 vor fi programați la testarea de tip PCR.

Persoanele interesate care nu reuşesc să efectueze testul vor rămâne în baza de date, fiind invitate la testare într-o a doua etapă a proiectului. Primarul Capitaliei a subliniat că testul nu este unul dureros.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Au fost selectate deja 10.500 de persoane din Municipiul Bucureşti, din toate cele şase sectoare, care vor fi contactate prin primăriile de sector şi invitate să fie testate cu teste de tip anticorpi. Nici acel test nu este invaziv, nu este dureros: o picătură de sânge din buricul degetului”, a spus primarul general.

Astfel, bucureștenii vor completa o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr CI, vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere). După finalizarea acestei prime etape şi acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere şi consimţământul pentru participare.

Fiecare participant înscris va primi un număr de înregistrare şi un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare şi testarea propriu-zisă. Un call-center dedicat va ţine legătura cu bucureştenii înscrişi în program şi le va comunica data şi ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.