O nouă palmă din partea Budapestei. Ungaria închide două puncte de frontieră

O nouă palmă din partea Budapestei. Ungaria închide două puncte de frontieră

Începând de joi, Ungaria a restricționat tranzitul persoanelor în punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni.

 

Astfel, autoritățile ungare nu mai permit accesul românilor care se întorc din Occident prin vămile Petea și Urziceni - a anunțat astăzi Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare.

Decizia vine la doar o zi după ce Poliția de Frontieră Română anunțase că toți cetățenii români pot trece din dimineața acestei zile prin mai multe vămi, între care și cele două.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ciuda înțelegerii dintre miniștrii de interne ai Ungariei și României, în această după amiază Ungaria a restricționat din nou tranzitul persoanelor în punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni, din județul Satu Mare. La această oră în vama Petea sunt aproximativ 50 de persoane, care, după ce au fost ținute aproximativ trei ore pe partea maghiară, au fost lăsați totuşi să treacă în România, anunța RRA.

Majoritatea dintre ei vin din Germania și traversează punctul de trecere pe jos cu bagajele după ei. Tot de la oameni am aflat că autoritățile maghiare au vrut să îi și amendeze. Potrivit informațiilor primite din partea Oanei Totorean, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Satu Mare, prin vămile Petea și Urziceni le este permisă trecerea doar transportatorilor de marfă, navetiștilor, elevilor, studenților și cazurilor medicale urgente.

În rest nu se permite intrarea - ieșirea din Ungaria, decizia fiind strict a autorităților maghiare.