Țările UE încep să-și redeschidă granițele! Numai Grecia pare, însă, doritoare de turiști!

Țările UE încep să-și redeschidă granițele! Numai Grecia pare, însă, doritoare de turiști!

Încet-încet, țările europene renunță la restricțiile de călătorie impuse pentru a limita răspândirea Covid-19. Italia e prima care a anulat lista cu destinaţiile europene „nerecomandate” cetățenilor săi. Franța, Germania și Grecia anunță și ele noi  măsuri de relaxare. Ziarul Italian IlSole24 Ore a consemnat noutățile:

“Mantra ministrului de externe, Luigi Di Maio, pentru  următorul sezon turistic este următoarea: „Nu mai există liste negre între țările europene”.

Italia a anulat lista cu destinaţiile europene „nerecomandate” cetățenilor săi şi, începând cu data de 3 iunie, va furniza rapoarte săptămânale privind tendința epidemiologică din fiecare regiune. cu speranţa că şi alte țări din spațiul Schengen vor face același lucru, depășind situația actuală caracterizată de coridoare și acorduri bilaterale.

Germania își propune să elimine alerta de călătorie în vigoare la 15 iunie, zi în care şi Franța va lua o decizie similară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, ministrul german de externe, Heiko Maas, a avertizat asupra „iluziei unei reveniri rapide la afaceri”.

Ministrul a subliniat că în multe țări vor continua restricțiile şi că pentru multe persoane, vacanțele din anii trecuţi „vor avea prea puţin de-a face cu cele din vară aceasta”.

Germania

 Intrarea în Germania este permisă numai cetățenilor germani și celor străini care sunt rezidenți în Germania. Este admisă, de asemenea, intrarea celor care au motive legate de serviciu  sau care au nevoie să  rezolve o problemă urgenţă.

Cu toate acestea, până în prezent, criteriile de evaluare a „motivelor de urgență” sunt mult mai puțin restrictive decât cele precedente.

În general, intrarea este permisă pentru motive de sănătate, pentru muncă (în orice sector de activitate), din motive familiale și afective (inclusiv vizite la rude și parteneri), din motive de studiu și pentru a merge la locuinţele pe are cetățenii străini le au în proprietate (a doua casă).

Rămâne interzisă în continuare intrarea în ţară în scopuri turistice, sau pentru cumpărături. Părăsirea țării este permisă, iar pentru cei care se întorc în termen de cinci zile nu se prevede carantina.