Anunțul care pune în gardă toate firmele. Ce se întâmplă în continuare

Anunțul care pune în gardă toate firmele. Ce se întâmplă în continuare

A fost stabilit un nou termen-limită de obţinere a certificatelor de situație de urgență (CSU). În baza acestuia se prelungește perioada în care companiile pot beneficia de o serie de avantaje precum amânarea la plată pentru IMM-uri a serviciilor de utilități și a chiriei pentru sediul social şi sediile secundare,  nedatorarea penalităților de întârziere în executarea contractelor încheiate cu autoritățile publice, decontarea de către stat indemnizației pentur șomajul tehnic.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a emis un ordin prin care termenul până la care poate elibera certificate de situații de urgență, la cerere, companiilor, se prelungește până la data de 15 iunie 2020. De asemenea, certificatele vor fi eliberate luând în calcul ca referință inclusiv luna mai.

Prevederile se regăsesc deja în platforma http://prevenire.gov.ro. De ele pot beneficia operatorii economici care accesează aplicaţia pentru obținerea unui CSU.

Ordinul prevede că Certificatele de Situaţie de Urgenţă se acordă operatorilor economici care au înregistrat închiderea totală sau parțială a activității ca urmare a efectelor deciziilor autorităților publice competente pe perioada stării de urgență sau diminuări ale veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% în lunile martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News