O bătrână de 90 de ani s-a „bătut” cu polițiștii pentru nepotul ei. „Nu vedeți câți oameni negri sunt împușcați?”

O bătrână de 90 de ani s-a „bătut” cu polițiștii pentru nepotul ei. „Nu vedeți câți oameni negri sunt împușcați?”

Un incident dramatic a avut loc în statul Texas, SUA, unde o bătrână de 90 de ani s-a confruntat cu polițiștii pentru a-și apăra nepotul.

Evenimentul dramatic a avut loc, sâmbătă, în Texas, unde trei ofițeri ai Poliției Midland amenință cu pistoalele pe Tye Anders, un tânăr de 21 de ani, care este întins pe gazonul din fața casei bunicii sale.

„Pune armele jos, mă sperie, sunt speriat", a strigat Anders în timp ce polițiștii i-au ordonat să se ridice și să meargă spre ei.

O femeie care filma scena a țipat: „Este speriat, toate armele sunt îndreptate spre el. E negru. Nu vedeți câți oameni negri sunt împușcați? Are doar 21 de ani, desigur că este speriat."

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu după mult timp, în timp ce tânărul stătea plâns pe iarbă, bunica lui în vârstă de 90 de ani s-a apropiat de tânăr.

Femeia a sfidat ordinele ofițerilor de a rămâne înapoi și a stat lângă nepotul ei.

„Bunică, bunică, asta este bunica mea", a strigat o femeie pe fundal.

Poliția a sfârșit prin arestarea lui Anders care a fost dus în închisoarea din Midland

A fost ulterior eliberat Polițiștii au  susținut că Anders nu a oprit mașina pe care o conducea la un semn de oprire al polițiștilor și și-a continuat drumul până a ajuns la casa bunicii sale.

Poliția a mai spus că l-au rugat pe tânăr să părăsească vehiculul său, dar acesta a refuzat să coopereze.

„La ieșirea din vehicul, ofițerii au somat subiectul să meargă spre ei pentru a fi reținut” a declarat departamentul de poliție din Midland. În urma incidentului, Anders l-a angajat pe avocatul drepturilor civile, Justin Moore.

Justin Moore, avocatul tânărului a spus: „Credem și susținem că aceasta a fost o oprire bazată pe profilarea rasială și nu a existat nicio încălcare a traficului."

De asemenea, el a spus că la Anders a fost pus cătușe și plasat în partea din spate a mașinii de poliție, unde ar fi fost lovit de un alt ofițer de mai multe ori în față, potrivit thesun.co.uk