Cele mai periculoase femei. Lista neagră a serviciilor secrete

Cele mai periculoase femei. Lista neagră a serviciilor secrete

Pe lista neagră a serviciilor secrete se află tot mai multe femei. În întreaga lume s-a observant implicarea acestora în acte criminale și s-au creat noi strategii la nivel internațional.

Cazul prostituatei din România care a fost arestată pentru propagandă teroristă atrage atenția asupra unui fenomen mai puțin cunoscut opiniei publice: implicarea femeilor în activități teroriste.

În pofida avertismentelor privind violenţele la care au fost supuse unele femei de către grupări teroriste, cum ar fi Daesh sau Boko Haram, numărul celor care au aderat la astfel de structuri a crescut dramatic.

Astfel, aproximativ 20% din totalul luptătorilor străini din cadrul Daesh sunt femei, cel mai frecvent atrase prin campanii derulate prin intermediul social media sau al platformelor de instant messaging, se arată într-o analiză publicată de revista Intelligence a Serviciului Român de Informații (SRI).

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, un raport realizat de EUROPOL privind situaţia şi evoluţia terorismului (EU Terrorism Situation and Trend Report), arată o creștere a implicării femeilor în terorism la nivelul Europei.

Elocvent în acest sens este cazul atacatoarei sinucigaşe palestiniene Wafa Idris….