Poveste terifiantă dinspre China: „Virusul Wuhan 400 este o armă perfectă”. Legătura cu sifilisul

Poveste terifiantă dinspre China: „Virusul Wuhan 400 este o armă perfectă”. Legătura cu sifilisul

„Un om de știință chinez pe nume Li Chen a fugit în Statele Unite având asupra lui, pe o dischetă, datele privind cea mai importantă și mai periculoasă armă biologică creată în China în ultimul deceniu”.

A apărut în România povestea virusului ucigător. Sub titlul „Ochii intunericului”, Editura RAO a publicat volumul semnat de autorul Dean Koontz, care, culmea!, scria în urmă cu 39 de ani despre un virus criminal produs în laboratoarele chineze de la Wuhan.

Pură coincidență sau o misterioasă regie? De cercetat. Amănuntele menționate suscită însă la maximum și naște controverse. Așadar, pură ficțiune sau literatură plecată de la un nenorocit fapt real?

Nu știm, dar puteți deduce singuri din fragmentul propus mai jos.

Ne puteți urmări și pe Google News

Supraviețuiește doar un minut în afara corpului

„Au numit virusul «Wuhan-400» pentru că fusese dezvoltat în centrul de cercetare de la periferia orașului Wuhan și era tulpina cu numărul 400 dintre cele viabile create artificial în laboratorul respectiv.

Wuhan-400 este o armă perfectă. Afectează doar oamenii. Nicio altă ființă nu poate fi purtător.

Și, asemenea sifilisului, nu supraviețuiește în afara organismului uman mai mult de un minut, ceea ce înseamnă că nu poate contamina suprafețe și obiecte, așa cum o fac antraxul sau alte microorganisme virulente similare.

Cum moare virusul?

Iar atunci când gazda moare, virusul Wuhan-400 din corpul ei moare și el la scurtă vreme, imediat ce temperatura cadavrului scade sub 30 de grade Celsius”.

Terifiant, nu?

În orice caz, un volum interesant. Cel puțin pentru iubitorii de thriller.

Cine este Dean Koontz

Dean Koontz s-a născut în 1945 în Pennsylvania și, după ce a lucrat ca profesor de limba engleză și s-a ocupat de copiii defavorizați, și-a împlinit visul de a scrie odată cu primul său roman, publicat în 1968.

De atunci a scris 105 romane, nuvele și culegeri de povestiri, care au fost traduse în 38 de limbi și au fost publicate în peste 450 de milioane de exemplare.