După 15 mai sunt permise ieșirile la grătar! MAI anunță în ce condiții

După 15 mai sunt permise ieșirile la grătar! MAI anunță în ce condiții

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut noi  precizări cu privire la regulile valabile după 15 mai, dată la care va expira starea de urgenţă.

Într-o postare video pe Facebook, ministrul Vela a răspuns unei întrebări despre posibilitatea de a ieși la grătar. „Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, notează digi24.ro.

Ministrul a precizat, însă, că, la astfel de ieșiri în natură, trebuie „să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

Mai mult, Vela a spus că, după 15 mai, declaraţiile pe proprie răspundere nu vor mai fi necesare. Totuşi, la întîlnirile cu prietenii, trebuie evitată formarea grupurilor mai mari de trei persoane şi respectată distanţa socială.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șeful de la Interne  spune că există un plan de relaxare, în mai multe etape, „presupunând că statisticile vor rămâne favorabile”.