Bătut și leșinat, salvat de pompieri și amendat că n-avea declarație pe proprie răspundere

Bătut și leșinat, salvat de pompieri și amendat că n-avea declarație pe proprie răspundere

Un bârlădean de 59 ani a trăit o serie de întâmplări cât pentru o viață întreagă

Omul, pe nume Ioan Maftei, a fost bătut până la leșin, lovit cu o cărămidă în cap, dar norocul lui a fost că l-a găsit în stradă și salvat un pompier. Bărbatul a fost adus cu ambulanța la spitalul din Vaslui, unde ar fi fost tratat cu indiferență, pe motiv că mirosea a alcool.

Bărbatul a reclamat că a fost dat afară și în drum spre casă a fost oprit de o patrulă si amendat cu 2000 de lei pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere asupra sa. Sora bărbatului susține că fratele ei a fost umilit și dat afară din Spitalul Județean Vaslui, fără a se ține cont că omul nu avea acte asupra lui și nici vreo persoană care să îl însoțească. „Nu ne permitem un avocat, dar vom face tot posibilul să scoatem la iveală adevărul despre ce s-a întâmplat cu fratele meu”, a spus sora bărbatului, Teodora Papadopol.

Ioan Maftei, bolnav si amărât, a fost lovit cu o cărămidă în cap si bătut până la inconstiență, de un alt bărbat de peste 70 de ani, pe motiv că i-a lovit câinele. Maftei este un amărât, bolnav, ajutat să se întrețină de cele două surori ale sale. Ca să poată câștiga ceva bani, acesta obișnuiește să măture prin fața unui magazin din zona locuinței sale.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce a „lovit” câinele bărbatului, acesta a sărit la bătaie la Ioan Maftei, pe cale l-a bătut „gospodărește: cu o cărămidă în cap, cu pumnii si cu picioarele până l-a lăsat lat. Desi era ora 10.30, nimeni nu a reacționat să-l apere pe bietul amărât, care a leșinat în urma cotonogelii administrate de stăpânul cățelului.

Un pompier bârlădean, care era în timpul liber, a intervenit când l-a văzut căzut la pământ, dându-si seama că omul era lovit la cap, având un Traumatism Cranio Cerebral.

Sora omului, Teodora Papadopol, sustine că acesta a fost umilit la Spitalul Vaslui, de cadrele medicale: „El mi-a spus că nu a fost văzut de niciun medic, că nu i s-a dat nicio hârtie la îndemână, nimic, nu are nicio dovadă că a fost în spital la Vaslui! Doar că a fost adus cu Ambulanța SMURD, atât! Dar nu i s-a pus un diagnostic, nu i s-a dat o hârtie de externare, nimic! Azvârlit afară ca un câine din spital, lăsat pe stradă în Vaslui!”, a declarat revoltată, pentru colegii de la ziarul Vremea Nouă, Teodora Papadopol.

Femeia a continuat cu prezentarea umilințelor la care a fost supus fratele ei, Ioan Maftei, la Vaslui: „ Dorea să ajungă la gară să se urce într-un tren spre Bârlad. Dar iar a căzut în stradă, iar o femeie l-a ajutat să-si revină și el a rugat-o să mă sune pe mine să vin să-l iau din Vaslui. A reușit totuși să se ridice si a mers spre gară, când a fost oprit de o patrulă a poliției locale, cu militari si jandarmi. I-au cerut declaratia pe propria răspundere, el a încercat să le explice că nu avea nici un act, că a fost adus cu salvarea de la Bârlad, dar a fost amendat! I-a venit amenda prin poștă! 2000 de lei!”.