DNA clasează dosarul sefului ”Informațiilor militare”, Iași. Motivul este incredibil

DNA clasează dosarul sefului ”Informațiilor militare”, Iași. Motivul este incredibil

Șeful DGA Iași, Gabriel Coman, a scăpat de dosarul în care era cercetat de DNA pentru scurgere de informații cu caracter secret din cadrul unor investigații pentru că instalația de ascultare a martorilor nu ar fi funcționat.

Șeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei Iași, Gabriel Coman, a divulgat în 2017 informaţii clasificate unor surse, potrivit anchetatorilor DNA

Pentru a-l prinde în flagrant, scrie 7iasi.ro, procurorii au trimis un martor sub acoperire cu instalaţia de supraveghere pe el. Ulterior, presa a aflat numele martorului, în persoana lui Constantin Andronachi. După aproape trei ani, DNA clasează dosarul lui Gabriel Coman pe motiv că în timpul întâlnirii dintre şeful DGIA şi martorul microfonat (expresie inventată de preşedintele Klaus Iohannis n.a), instalaţiile de înregistrare nu au funcţionat, arată newstandard.news.

Presa ieşeană vorbeşte că majoritatea anchetelor DNA Iaşi nu au ajuns în instanţe, fiind clasate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit aceleași surse, ofiţerul Gabriel Coman este fericitul posesor al unui apartament, achiziţionat cu suma de 10.000 de euro de la Primăria condusă de Mihai Chirică, prețul fiind in realitate de 10 ori mai mare. Pe piaţa imobiliară din Iaşi, o cameră de cămin de nefamilişti costă cât a dat Coman pe apartament.

(Foto-7iasi.ro)