E oficial, ce se întâmplă cu salariile. Informații de la cel mai înalt nvel

E oficial, ce se întâmplă cu salariile. Informații de la cel mai înalt nvel

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că a vorbit cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, despre plata salariilor.

”La rândul meu am pus această întrebare ministrului Finanţelor şi mi-a garantat că nu vor exista astfel de probleme şi că este complicat, greu de acoperit deficitul bugetar, dar ministerul are soluţii şi le vor pune în practică şi oamenii îşi vor primi banii", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Despre muncitorii plecați la muncă în străinătate, Iohannis a spus că este o pierdere mare  mare pentru noi, dar sunt și mulți care pleacă sezonier și se întorc și cu banii pe care îi câștigă își duc traiul în România și își finanțează familiile.

”Oamenii care pleacă, sezonieri, majoritatea pleacă fiind sub contract din partea unor agenți economici, nu sunt organizați de stat, cum se spune. Este alegerea lor şi probabil va trebui să ne gândim bine cum putem să le oferim un viitor în România, ca să nu mai fie obligaţi să plece la munci agricole în alte țări. Însă se pare că la început au existat probleme organizatorice. Pe parcurs, ele au fost remediate, dar este clar că la început au fost greșeli și cei care au greșit vor trebui să plătească. Au fost greșeli de organizare”, a spus Iohannis.

Ne puteți urmări și pe Google News