DW: Purtarea obligatorie a măştilor faciale de protecţie în Germania

DW: Purtarea obligatorie a măştilor faciale de protecţie în Germania

Au trecut peste trei decenii de la transportarea navetei spaţiale Buran de către un Antonov 225. Acum aeronava a avut peste zece milioane de măşti de protecţie din China la bord - cu destinaţia Germania.

Imaginile de pe aeroportul din Leipzig-Halle ar fi putut foarte bine să facă parte dintr-un film science fiction. În momentul în care s-au deschis uşile, din măruntaiele Antonovului au început să iasă bărbaţi mascaţi şi în costume albe de protecţie. Marfa pe care o descărcau e extrem de preţioasă: măşti faciale de protecţie din China.

Militarii germani ajută la descărcarea măştilor de protecţie importate din China

Nu mai puţin de 25 de milioane de astfel de măşti de protecţie urmează a fi aduse în total în Germania cu ajutorul a trei zboruri separate. Primul transport a cuprins peste 10 milioane de bucăţi. Şase militari ai armatei germane, Bundeswehr, au avut nevoie de şase ore pentru a descărca întreaga cantitate aflată la bordul aeronavei. Ministra germană a Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, prezentă şi ea pe aeroport, a mulţumit armatei pentru ajutorul logistic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiecare are nevoie de o mască de protecţie

Aceste importuri de materiale de protecţie sunt parte a eforturilor de a frâna răspândirea pandemiei de coronavirus în Germania. Din Leipzig, măştile faciale sunt repartizate tuturor celor 16 landuri federale. Începând cu dimineaţa zilei de 27 aprilie, purtarea măştilor de protecţie este obligatorie în toată Germania – cu unele mici diferenţe, de la land la land.

În Baden-Württemberg, Bavaria, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessa, Mecklenburg-Pomerania Anterioară, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Vestfalia, Renania Palatinat şi landul Saar este obligatorie acoperirea gurii şi nasului în mijloacele de transport în comun. În Saxonia, măsura este în vigoare deja din 20 aprilie, în Saxonia Anhaltină din 23 aprilie, iar în Turingia din 24 aprilie. Ultimul land care va aplica măsura este Schleswig-Holstein, începând cu 29 aprilie. În majoritatea landurilor federale şi copiii cu vârste peste şase ani trebuie să poarte măşti.