Constatarea unui savant israelian: Indiferent de măsuri, virusul dispare în 70 de zile

Constatarea unui savant israelian: Indiferent de măsuri, virusul dispare în 70 de zile

Oricât de avansată ar fi știința în mileniul III, sunt lucruri pe care nu reușește să le explice foarte convingător. E și cazul constatării pe care o face un savant israelian, care a studiat cu atenție datele publicității de țările lovite de pandemie. Constatarea lui? Virusul atinge vârful de infectare într-o țară în 4-6 săptămâni și, apoi, începe o fază descendentă care s-ar încheia în jurul săptămânilor a opta sau a noua, dispărând în aproximativ 70 de zile. Iată ce scrie ziarul Italian Il Messagero despre această teorie:

Un studiu israelian important arată că, printre datele care sunt răspândite zilnic în întreaga lume în legătură cu coronavirusul, ar exista una care este constantă. Este numărul 70 și reprezintă durata totală a unui ciclu epidemic de COVID-19.

Potrivit profesorului Isaac Ben Israel, care a analizat datele tuturor țărilor implicate în pandemie, este posibil să se găsească analogii în evoluția epidemiei.

Într-un interviu acordat Channel12, profesorul a subliniat că virusul atinge vârful de infectare în 4-6 săptămâni și, apoi, începe o fază descendentă care s-ar încheia în jurul săptămânii a opta-a noua, dispărând în aproximativ 70 de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Așadar, potrivit omului de știință, răspândirea SARS-CoV-2 s-ar epuiza în 70 de zile, indiferent de măsurile restrictive adoptate pentru combaterea sa.

Cu alte cuvinte, agentul patogen ar fi legat de un fel de "ciclu epidemic", care după primele contaminări, creșterea curbei și atingerea vârfului, ar avea tendința să se anuleze în puțin peste două luni.