Românii provoacă scandal în Guvernul Marii Britanii! De ce nu-i vor englezii

Românii provoacă scandal în Guvernul Marii Britanii! De ce nu-i vor englezii

Mai mulți miniștri ai Guvernului Britanic i-au cerut socoteală ministrului Transporturilor, Grant Shapps în legătură cu un grup de lucrători români aduși la muncă. Este vorba de 180 de persoane care nu ar fi fost testate pentru Covid-19 și care au fost transportate la o fermă din estul Angliei. În opinia acestora, românii nu trebuiau să fie primiți în țară.

Decizia autorităților britanice de a permite ca 180 de muncitori agricoli din România să fie primiți în Marea Britanie fără să fie testați pentru Covid-19 a stârnit furie, susține publicația The Sun. Mai mulți membri ai Cabinetului susțin că aceștia nu trebuiau primiți în țară.

În ciuda explicațiilor oferite de ministrul Transporturilor, Grant Shapps, potrivit căruia, fără lucrătorii români culturile ar fi putrezit pe câmp, mai mulți colegi de-ai săi au catalogat decizia drept „nebunie” și un joc cu riscuri mari. Aceasta deoarece România este considerată o zonă roșie, cu 8.418 cazuri confirmate de coronavirus și peste 400 de decese.

Alte voci susțin că în Marea Britanie sunt înregistrați în jur de 1,4 milioane de șomeri care ar putea să lucreze pe câmp, iar un alt ministru i-a reproșat lui Sapps că a lăsat avionul cu români să aterizeze.

„De ce, atunci când țara noastră este blocată, lăsăm zeci de mii de oameni pe zi să intre? Suntem singurii din Europa, este o nebunie”, a afirmat un membru al cabinetului, citat de The Sun.

Pe de altă parte, fostul lider conservator Iain Duncan Smith a declarat: „Guvernul s-a descurcat foarte bine punând pandemia sub control. Dar este greu să înțelegem decizia de a permite ca mii de oameni să treacă prin porturi și aeroporturi fără teste. Acest lucru nu poate fi corect“.

Aproximativ 180 de lucrători români au sosit, săptămâna trecută, cu un avion charter, pe aeroportul Stansted din Londra. Ei au fost îmbarcați în autobuze și transportați la o fermă de 7.000 de hectare din estul Angliei.