Despre exploatarea forţei de muncă: „Negrii pot fi exploataţi iar şomerii noştri, nu”

Despre exploatarea forţei de muncă: „Negrii pot fi exploataţi iar şomerii noştri, nu”

Există o polemică fierbinte, în Italia, privind folosirea imigranţilor la munci agricole, după ce s-a anunţat că există un proiect de lege despre regularizarea şederii imigranţilor.

Directorul cotidianului Libero, Vittorio Feltri: „Negrii pot fi exploataţi iar şomerii noştri, nu?”

„Este gata o lege care regularizează situaţia a 600.000 de străini destinaţi să muncească la ţară. Unde şomerii noştri nu vor să meargă: preferă vacanţe la mare”.

Este comentariul  lui Vttorio Feltri, ca răspuns la indiscreţia ziarului Il Giornale potrivit căruia este gata un proiect de lege cu 18 articole care se ocupă de regularizarea şederii imigranţilor prin intermediul unei „declaraţii privind relaţiile de muncă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu m-am născut cu belciuge în nas, mai bine fac foamea

Un susţinător al lui Salvini a spus: „Eu la ţară merg să muncesc, dar trebuie să mă plătească 12 euro pe oră. Nu m-am născut cu belciuge în nas, mai bine fac foamea decât să îngraş cooperativele roşii”.

Vittorio Feltri răspunde acid: „Negrii pot însă fi exploataţi, ai noştri de ce nu?...ce-mi rămâne mie? Ori să mor de coronavirus, ori să mor de foame. Cinstit vorbind, habar n-am ce să aleg!”, scrie jurnalistul în Libero Quotidiano.