Două rețete delicioase ale ciorbei de miel, propuse de staruri ale gastronomiei

Două rețete delicioase ale ciorbei de miel, propuse de staruri ale gastronomiei

Mulți români nu concep sărbătorile Pascale fără un borș de miel pe masă.

Iată două rețete a căror savoare este garantată de două nume foarte populare în lumea culinară din țara noastră: Horia Vârlan și Jamila.

Rețeta lui Horia Vârlan arată astfel:

Înainte de a prepara ciorba de miel pentru Paşte, este necesar să opăriţi carnea, fie că e vorba de cap, de piept sau de gât. Se pune carnea în apă fierbinte şi se lasă până dă într-un clocot, apoi se pune la fiert într-o altă oală, în apă rece. În acest fel, carnea de miel va face un fel de coajă, care nu-i va mai permite să se întărească în timpul preparării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ingrediente:

400 gr de piept și gât de miel o ceapă mare un morcov mare o țelină mică o rădăcină mică de pătrunjel o legătură de ceapă verde o lingură cu pătrunjel tocat o lingură cu tarhon tocat o lingură de orez cu bob rotund 2 linguri cu oțet de vin alb 2 gălbenușuri un pahar mare de smântână o linguriță cu sare 5-6 boabe de piper negru.

Mod de preparare:

Tăiați carnea în bucăți și opăriți-o într-o oală cu apa clocotită, apoi scoateți-o și puneți-o la fiert împreună cu boabele de piper și puțină sare în apa rece.

După ce carnea nu mai necesită spumare, adăugați orezul spălat și zarzavatul tocat mărunt și continuați fierberea încă 15 minute. Adăugați tarhonul și gustați de sare, continuând fierberea încă 10 minute.

Bateți gălbenușurile cu smântâna într-un bol

Când ciorba este gata, orpiți focul, apoi „dregeți” cu liezonul de smântână și adăugați oțetul.

Presărați pătrunjel verde tocat și serviți cu ardei iute!

Ciorba Jamilei se prepară astfel: