Românii bolnavi de Covid-19 vor primi un tratament revoluționar

Românii bolnavi de Covid-19 vor primi un tratament revoluționar

România va folosi noi tratamente pentru bolnavii de Covid-19 aflați în stare gravă, Anunțul a fost făcut la Antena 3 de Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. E vorba despre terapia cu plasmă hiperimună, un tratament care pare să aibă succes în cazurile grave ale bolii.

”Suntem pe cale să introducem o terapie performantă, dată recent, acea terapie cu plasmă hiperimună. Asta înseamnă că de la pacienții care s-au vindecat de infecția cu coronavirus se recoltează plasmă  care conține o concentrație ridicată de anticorpi anti-covid și aceasta e trecută printr-un proces de plasmafereză.

Se injectează, se tratează cu această plasmă pacienții severi, aflați în terapie intensivă. Am primit o donație de patru aparate de plasmafereză pentru așa ceva. Este nevoie, de asemenea, de verificarea acestei plasme, pentru a vedea dacă aceasta conține și alți viruși.

E o chestiune de zile. Presupun că după Paște vom intra cât mai repede.”, a spus Horațiu Moldovan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 3 aprilie,  un comunicat al Ministerul Sănătății anunța  semnarea unui protocol de donație cu o firmă  de aparatură medicală pentru trei echipamente de plasmafereză și 3.000 de kituri de colectare de plasmă. Valoarea totală a donației a fost de aproximativ 103.950 euro fără TVA (63.000 euro echipamentele și 40.950 euro kiturile).