E oficial! Câte teste COVID-19 se fac zilnic în România

E oficial! Câte teste COVID-19 se fac zilnic în România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a dezvăluit câte teste Covid-19 se fac zilnic în România, dar și ce capacitate de testare are sistemul nostru medical.

„În acest moment, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se testează cu tehnica moleculară de identificare a ARN viral. Avem în acest moment o capacitate de testare pe aparate de 6.000 de teste pe zi în 57 de puncte de testare”, a spus ministrul Sănătății în şedinţa de Guvern.

Întrebat de premierul Orban dacă toate punctele de testare sunt operaţionalizate, ministrul Sănătăţii a precizat că sunt în curs de și că, de aceea, se fac aproximativ 4.500 - 4.700 de teste pe zi.

„Ţin să menţionez că nu ţine doar de capacitatea aparatului, ţine şi de personalul care lucrează pe acest aparat şi de faptul dacă lucrează de o perioadă mai lungă, dacă este rodat pe acest aparat şi dacă are şi capacitatea, ca şi timp, fizic, să poată lucra", a punctat Nelu Tătaru.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În zilele următoare vom face o repartiţie de la nivel central sau a reprezentanţilor zonali, prin DSP-uri, ca aceste teste care s-au recoltat să meargă către zonele de testare care au şi capacitatea şi să nu se mai aştepte decât cel mult 24 de ore", i-a mai spus Tătaru premierului Orban.