Atunci când se putea merge la frizer, unii își băteau joc. Misterele coafurilor excentrice

Atunci când se putea merge la frizer, unii își băteau joc. Misterele coafurilor excentrice

Fotbaliștii au ținut întotdeauna și la aspectul fizic, uneori mai mult decât la jocul în sine. Unii jucători au șocat datorită sau din cauza podoabei capilare.

Există mulți fotbaliști care au atras atenția nu numai pentru realizările din dreptunghiul verde ci și prin aspectul fizic. Frizurile nonconformiste i-au făcut celebri sau le-au creat o imagine ce a generat interesul suporterilor.

Unul dintre primii jucători care a atras atenția prin podoaba capilară a fost Leonardo Cuellar. Mijlocașul mexican, fără realizări notabile în carieră, a evoluat la Campionatul Mondial găzduit de Argentina în 1978. Era moda părului lăsat să crească în voie și al perciunilor bogați, dar Leonardo a ocolit frizerul vreme îndelungată, după cum se poate vedea și din imaginea de mai jos.

Ne puteți urmări și pe Google News

La finalul anilor ‘80 o tripletă de vis uluia fotbalul mondial. Olandezii Frank Rijkaard, Ruud Gullit și Marco van Basten o transformaseră pe AC Milan în cea mai de temut echipă a lumii și câștigaseră titlul european cu naționala batavă, în 1988.

De departe, cel mai popular, ca aspect era Gullit. Mijlocașul ofensiv avea părul făcut codițe, iar adversarii spuneau că era un coșmar la duelurile aeriene. În 1989, Milan a câștigat Cupa Campionilor Europeni, după 4-0 cu Steaua. Înaintea finalei, soția lui Adrian Bumbescu i-a transmis fundașului să-i aducă o șuviță din părul lui Gullit. Revenit acasă, stelistul a fost întrebat: - E, ai adus? Răspunsul a fost:  - Dar cine l-a prins pe Gullit pe teren...

Una dintre petele de culoare ale Mondialului din 1990 a fost Carlos Valderrama. Columbianul făcea furori printre propriii suporteri, care purtau peruci ce imitau coafura mijlocașului. La fel cum o făceau și cei olandezi, fascinați de Gullit. Valderrama a jucat la trei Campionate Mondiale (1990, 1994 și 1998) și de fiecare dată a fost un punct de atracție.