Produsele cele mai vânate în supermerketuri sunt făina, drojdia şi vopseaua de păr

Produsele cele mai vânate în supermerketuri sunt făina, drojdia şi vopseaua de păr

Dacă până mai ieri italienii aveau cu totul alte priorităţi la cumpărături, iată că se schimbă lucrurile. La mare căutare în supermarketuri sunt făina, drojdia şi vopseaua de păr.

Starea de urgenţă schimbă obiceiurile şi redesenează consumurile italienilor. Astfel, la 5 săptămâni de la declanşarea pandemiei, obligaţi să stea în casă şi din pricina opririi multor activităţi, mulţi se redescoperă  ca fiind meşteri în mâncăruri făcute acasă. Achiziţiile de făină şi drojdie explodează cu creşteri de preţuri care deseori sunt mai mari în ultimele săptămâni.

Vânzările dezinfectantelor pentru a combate riscul contagierii rămân în top, cu Amuchina (dezinfectant) şi şerveţele umede, în lipsa gelului pentru mâini.

Dar se observă şi grija pentru propria persoană, având în vedere că frizeriile şi coaforurile sunt închise, vopselurile pentru păr sunt pur şi simplu vânate de pe rafturi, cu o cerere mai mare cu 135%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se iese la cumpărături cam o dată pe săptămână, nu se renunţă la produsele proaspete, cum ar fi: carne de porc sau vită, fructe, peşte... mai puţin, ciocolată, vinuri. Nu vor lispi din cărucior ouăle şi mozzarella,  relatează Huffingtonpost.