Care sunt cele mai tari băuturi din lume. „Tăria” care a intrat în Cartea Recordurilor

Care sunt cele mai tari băuturi din lume. „Tăria” care a intrat în Cartea Recordurilor

„Tăria" este un lichid care conține alcool etilic, purificat prin distilare dintr-o substanță fermentată, conținând fructe, legume sau cereale.

„Spirits" cum sunt denumite în engleză, sunt băuturile distilate puțin bogate în zahar și care conțin cel puțin 35% alcool.

Unele băuturi sunt un test chiar și pentru amatorii de senzații tari: concentrația de alcool poate ajunge și la 96%.

Iată ce nume intră pe lista celor mai tari băuturi:

Ne puteți urmări și pe Google News

Estonia Spirit (96,6%)

Estonienii, ca și rușii, preferă băuturile spirtoase. Este și cazul acestei băuturi produse de o distilerie din Rakveres. Estonia Spirit (Eesti piiritus) a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai tare băutură alcoolică din lume. În 1938, când s-a întâmplat acest lucru, băutura avea o concentrație de alcool de 98%.

Cocoroco (96%)

Este o băutură alcoolică produsă în Bolivia, prin mijloace artizanale, și este obținută din trestie de zahăr, ca și romul. De obicei, este consumată în amestec cu puțin ceai, pentru a-i slăbi din tărie.

Spirytus rektyfikowany (95%)

Cu alte cuvinte, alcool rectificat. Băutura provine din Polonia și este mai degrabă folosită ca bază pentru lichioruri și alte infuzii.

Everclear (95%)

Băutură americană foarte tare, obținută din cereale, care nu trebuie consumată nediluată, după cum recomandă însuși producătorul. Chiar și așa, este interzisă în unele state din SUA.

Golden Grain (95%)

Băutură asemănătoare cu Everclear, doar că poartă un alt nume.

Bruichladdich X4 (92%)

Este vorba despre un whisky distilat de patru ori, așa cum se proceda cu secole în urmă. În mod obișnuit, whisky este dublu sau triplu distilat

Poitin (90%)

Poitin sau Poteen este un vechi whisky irlandez, multă vreme interzis la vânzare. Astăzi, doar două distilerii din Irlanda au licență pentru a produce Poitin autentic. Poitin este obținut din cereale și cartofi.

Pincer Shanghai Strenght Vodka (88,8%)

Nu vine din Shanghai, ci din Scoția și este o votcă pe bază de plante, printre care armurariul și florile de soc.

Balkan 176 (88%)

Cine ar fi crezut că unul dintre cele mai puternice sortimente de votcă este produs în Serbia? Votca Balkan este triplu distilată și nu ar trebui consumată nediluată.

Good OI’ Sailor (85%)

Este din nou, vorba despre votcă, de această dată suedeză. Este produsă artizanal într-o distilerie din Motala, Suedia, și folosește ingrediente ecologice și apă provenită din Lacul Vättern.

Sunset Very Strong Rum (84,5%)

Rom alb, produs în Insulele Antile (insula Sfântul Vicențiu) și folosit adesea ca bază pentru cocktailuri.

Devil Springs Vodka (80%)

Se bea adesea sub formă de shot-uri flambate și poate fi folosită ca bază pentru cocktailuri.

Absint (75%)

Absintul este o băutură foarte tare, de culoare verde, preparată din pelin, anason, fenicul și alte plante aromatice. Are o veche și controversată istorie, fiind o băutură populară printre artiștii din Franța, în secolele 19-20.