Miracol sau minciună? Țara care raportează zero cazuri

Miracol sau minciună? Țara care raportează zero cazuri

Potrivit autorităților din Coreea de Nord, această țară cu un sistem medical doar pe hârtie nu a înregistrat nici un caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Faptul că propaganda de la Phenian îi atribuie liderului Kim Jong-un puteri supranaturale nu mai este de mult o noutate. Prețioasele indicații ale moștenitorului singurei dinastii comuniste din istorie asigură drumul neabătut al Coreei de Nord către epoca de aur a comunismului, inclusiv în momentul în care alte țări, mai ales capitaliste, se luptă cu pandemia Covid-19.

Astfel că, joi, un înalt responsabil al Sănătății din Phenian, a reafirmat că țara sa nu a înregistrat nici un caz de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul ei, și asta de la începutul pandemiei.

Miracol sau minciună? Numeroși oameni de știință și politicieni au mari dubii că țara condusă de Kim Jong-un a fost ferită de extrem de contagiosul virus SARS-CoV-2.

Ne puteți urmări și pe Google News

Începând cu finele lunii ianuarie, Republica Democrată Coreea și-a închis granițele și a luat măsuri drastice de izolare pentru locuitori, care au fost supuși la un regim de carantină la domiciliu.

„Am luat măsuri preventive și științifice, precum inspecțiile și carantinarea tuturor persoanelor care intră în țara noastră, dezinfectarea completă a tuturor mărfurilor, precum și închiderea frontierelor și încetarea legăturilor maritime și aeriene”, declarat Pak Myong Su, directorul departamentului anti-epidemie din cadrul Centrului Național de combatere a epidemiilor.

În condițiile în care pandemia Covid-19 nu are frontiere, numeroși politicieni și oameni de știință, mai ales din țările asiatice lovite de coronavirus, au mari dubii că țara condusă cu o mână de fier de Kim Jong-un nu are nici un caz de infectare.

Coreea de Nord este frontalieră cu China și cu Corea de Sud, două țări puternic afectate de pandemie. Iar sistemul de sănătate nord-coreean nu este nici pe departe unul modern.