Italienii încearcă să obțină rapid un vaccin din sângele celor care au învins coronavirusul

Italienii încearcă să obțină rapid un vaccin din sângele celor care au învins coronavirusul

Cu forța pe care le-o dă disperarea, cercetătorii italieni încearcă să dezvolte in vitro anticorpi monoclonali pentru a combate coronavirusul. Proiectul reprezintă o colaborare între Fundația Toscană „Științele Vieții” din Siena și spitalul Spallanzani din Roma. Prin această metodă, un vaccin ar putea fi obținut într-un timp mult mai scurt, anunță cotidianul italian Il Giornale.

Ideea de bază a cercetătorilor este să cloneze anticorpii monoclonali ai pacienților convalescenți pentru a dezvolta, pe această bază,  un viitor vaccin pentru coronavirus.

Proiectul de cercetare „Vamres Lab” are scopul de a „oferi un răspuns rapid la bolile infecțioase emergente”, explică Fondazione Toscana Life Sciences di Siena printr-un comunicat de presă. Eficiența acestor anticorpi e deja testată, spun specialiștii. „Anticorpii umani monoclonali sunt produse sigure, deja utilizate pe scară largă în terapia tumorală și aprobate de toate agențiile de reglementare - explică Claudio Sala, Vamres Lab Senior Scientist al Fundației Toscane - recent au fost folosiți și pentru boli infecțioase și, în cazul Infecția cu Ebola, au reprezentat prima și singura soluție pentru terapie și prevenire ".

Ne puteți urmări și pe Google News