Anticorpii salvării mondiale au fost descoperiţi! Breaking news internaţional

Anticorpii salvării mondiale au fost descoperiţi! Breaking news internaţional

La o zi distanţă după ce Institutul flamand de cercetări de biotehnologie (VIB) a anunțat descoperirea unui anticorp care poate neutraliza coronavirusul, marţi a venit rândul americanilor să lanseze un anunţ care dă speranţa omenirii, în actualul context al epidemiei de Coronavirus.

Conform Agerpres care citează Reuters, „compania americană Regeneron Pharmaceuticals Inc a anunţat marţi că a identificat sute de anticorpi care ar putea fi folosiţi într-un eventual medicament pentru tratarea infecţiei cu coronavirus”.

Cercetătorii au transmis că mai departe vor selecta doi dintre aceşti anticorpi, cei mai eficienţi, pentru a dezvolta un medicament „cocktail”. Următorul pas constă în fabricarea pe scară largă a tratamentului până la jumătatea lunii aprilie.

Regeneron anunţase în luna februarie un parteneriat cu Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane al Statelor Unite. Dezvoltarea unui tratament împotriva Coronavirusului axat pe anticorpi monoclonali era obiectivul ambelor părţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania mai testează medicamentul său pentru artrita reumatoidă, Kevzara, ca posibil tratament împotriva coronavirusului.