Covid-19. Hasta Siempre, Comandante. Cuba nu închide ușa turiștilor

Covid-19. Hasta Siempre, Comandante. Cuba nu închide ușa turiștilor

La ora când toate țările se baricadează împotriva noului coronavirus, cubanezii luptă – cu un soi de avânt revoluționar, trebuie spus - să taie calea Covid-19. Nu și a turiștilor, paradoxal, motorul economic al insulei comuniste.

Dotată regulamentar cu mănuși și mască de protecție, Olga Garcia dezinfectează mobilele emblematicului Hotel Nacional de Cuba, la Havana.

În timp ce țările lumii își taie orice legături cu exteriorul de teama răspândirii Covid-19, cubanezii abordează problema altfel: insula este decisă să-și închidă porțile în fața pandemiei dar nu și pentru turism, principala sursă de bani pe care se poate baza.

„Când am aflat despre coronavirus, am întărit măsurile de curățare”, a spus Olga Garcia, cameristă la Hotel Nacional de Cuba.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inclusiv o parte din țările Americii latine s-au baricadat împotriva pandemiei.

Dar Cuba a informat că nu are de gând să-și închidă frontierele. Și nu aplică nici o carantină sistematică în funcție de țările de origine.

Cu toate acestea, vigilența este esențială, deoarece, din cele patru cazuri de infectare cu Covid-19 confirmate în Cuba, trei sunt turiști italieni.

Cetățenii și angajații turismului sunt, prin urmare, implicați: pentru cei trei italieni, șoferul lor de taxi a avertizat autoritățile că unul dintre ei se simțea rău și „tușea mult”.

Potrivit ultimului bilanț oficial anunțat de autorități, vineri, din cele 149 de cazuri suspecte și puse la izolare, 65 sunt străini, în majoritate turiști.

„Când observăm că un client are un simptom respirator (...), informăm automat conducerea hotelului” spune Olga Garcia, cu un aer de infirmieră.