Covid-19. Putin începe vânătoarea de chinezi. Recunoaștere facială și expulzări

Covid-19. Putin începe vânătoarea de chinezi. Recunoaștere facială și expulzări

De la aplicarea carantinei cu camere de recunoaștere facială până la expulzarea studenților chinezi, Rusia se pregătește pentru impactul pandemiei cu coronavirus.

În Rusia, cu toate că OMS a declarat pendemia Covid-19, nu toată lumea este îngrijorată de răspândirea acesteia, țara nefiind afectată precum alte țări din Occident.

„Pare că autoritățile noastre iau măsuri care dau impresia că fac ceva fără a face cu adevărat ceva - și este decizia corectă”, a declarat Alexander Saversky, expert la Academia Rusă de Științe și președinte al Liga Patsientov, o organizație care protejează drepturile pacienților. „Este mai bine să nu stimulăm isteria”.

Până în prezent, Rusia - care la începutul epidemiei și-a închis frontiera terestră de 4209 km cu China și a restricționat zborurile între cele două țări - nu a raportat decât 45 de cazuri de coronavirus. Dar se iau tot mai multe măsuri pentru a menține virusul la distanță.

Ne puteți urmări și pe Google News

În această săptămână, Rusia și-a închis granițele pentru persoanele din Italia iar primăria Moscovei a anunțat că va aloca aproape 135 de milioane de dolari unui nou spital pentru pacienții atinși de coronavirus.

Primăria a interzis vizitele la casele publice de pensionari, care adăpostesc persoanele cele mai vulnerabile la coronavirus.

Unele companii mari, precum Yandex, le-au sugerat angajaților să lucreze, unde este posibil, de acasă. Yandez dezinfectează în mod regulat flota sa de autovehicule.

Moscova a fost plasată în stere de „alertă maximă”, limitând adunările la maximum 5.000 de persoane, sfătuind locuitorii să nu folosească transportul public la orele de vârf și obligându-i pe cei repatriați din zonele critice să se autoizoleze timp de 14 zile.