Se va schimba formatul Ligii 1 din cauza coronavirsului? „E o premieră ce spun, dar ne gândim la varianta asta”

Se va schimba formatul Ligii 1 din cauza coronavirsului? „E o premieră ce spun, dar ne gândim la varianta asta”

Pandemia de Covid-19 a sistat și activitatea în fotbalul românesc, iar acum LPF ia în calcul schimbarea formatului Ligii 1.

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a anunțat că se iau în calcul mai multe scenarii ale competiției, inclusiv schimbarea formatului primului eșalon.

Am putea avea și o situație nereglementată de regulament prin care să stabilim echipele calificate în cupele europene și echipele retrogradate. O soluție la limită ar fi să tragem linie acum, dar nu ar fi tocmai corect. Ultima variantă, anularea campionatului, e puțin probabilă, dar o luăm în considerare.

Cred că spun ceva în premieră. S-ar putea să avem o modificare la 16 echipe în sezonul următor și să vedem ce facem cu echipele retrogradate, apoi să mai aduce două din Liga 2”, a declarat Justin Ștefan la TV Digi Sport.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, oficialul LPF a mai spus că meciurile de la Euro ar putea avea loc în același timp cu partidele din Liga 1, anul viitor.

Dacă s-ar relua competiția pe 15 mai, ne-ar permite să terminăm play-off-ul la finalul lunii iunie. De asta a oferit Craiova acea dată. Cel mai rău scenariu ar fi să recuperăm începând cu luna iunie. Ar trebui să jucăm din două în două zile pentru a termina la timp.

În 7 - 9 iulie ar trebui să avem calificările din Liga Campionilor. Dacă se va desfășura Euro 2020, probabil se va juca în același timp cu Liga 1”, a precizat Justin Ștefan.