Băsescu știe secretele demisiei lui Cîțu: ”Nimeni nu se aștepta la așa ceva”

Băsescu știe secretele demisiei lui Cîțu: ”Nimeni nu se aștepta la așa ceva”

Fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar PMP, este de părere că în spatele deciziei lui Florin Cîțu de a-și depune mandatul de premier s-ar afla o revolt a liderilor PNL împotriva președintelui Klaus Iohannis. În opinia sa, decizia a fost luată la PNL, iar președintele nu a fost implicat.

Fostul președinte Traian Băsescu a comparat situația din PNL, cu cei doi premieri, Ludovic Orban și Florin Cîțu, care și-au depus mandatul, cu cea din PSD, partid care și-a demis doi prim-miniștri, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, pentru că au refuzat să-i facă pe plac lui Liviu Dragnea.

„Mă tem că nu e Klaus Iohannis cel care a generat predarea lui Cîțu. Cred că lucrurile s-au petrecut la partid. Nu avea nicio logică ca Iohannis să-l numească pe Cîțu și apoi să spună că nu mai e bun. Conducerea PNL s-a hotărât să-i spună un NU lui Iohannis. Este o primă înfruntare a lui Iohannis de către partid. Cîțu și-a dat măsura puterii, Nu este un om de stat, a rămas un om de partid”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenție la TVR.

Europarlamentarul a s-a arătat contrariat de gestul celor din PNL, arătând că nimeni nu se aștepta la așa ceva – ca Florin Cîțu să se retragă chiar înainte de ședința de învestire. El a precizat că se aștepta ca PNL să dea dovadă de maturitate în aceste momente de criză.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Gestul PNL m-a surprins pentru că se revendică a fi un partid responsabil. Dar dacă așa se manifestă responsabilitatea? Nu există explicație. Cred că suntem unici în Europa cu așa ceva”, a subliniat fostul președinte.