Băncile acordă o păsuire de trei luni la creditele ipotecare ca urmare a pandemiei!

Băncile acordă o păsuire de trei luni la creditele ipotecare ca urmare a pandemiei!

Mai multe bănci britanice se gândesc să le acorde un răgaz celor pe care pandemia îi afectează puternic din punct de vedere economic,, susține Daily Mail, E vorba de o păsuire de aproximativ 3 luni pe care NatWest, Royal Bank of Scotland și Ulster Bank ar urma să o acorde celor care se zbat să-și plătească creditele ipotecare.

Printre cei eligibili să se bucure de această măsură se numără proprietarii de întreprinderi mici care pot demonstra că  veniturile lor au scăzut ca urmare a pandemiei, dar și lucrătorii independenți care au fost obligați să se izoleze acasă.

Cele trei instituții bancare, care fac parte din același grup și sunt susținute de stat, au confirmat că ar putea amâna ratele  clienților care se confruntă cu dificultăți financiare.

Banca NatWest a anunțat că „monitorizează impactul potențial al coronavirusului asupra tuturor clienților noștri, pentru a ne asigura că îi putem susține în mod corespunzător în orice perioadă de întrerupere”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Subliniind că toate cererile vor fi analizate individual, reprezentanții băncii au menționat: „Înțelegem că pot exista circumstanțe în care un client poate ajunge în dificultăți financiare ca urmare a impactului pandemiei de coronavirus”.

NatWest a promis 5 miliarde de lire sterline pentru a oferi o  păsuire de până la șase luni pentru firmele mici, precum și pentru împrumuturi de urgență pe termen scurt.

O altă bancă a anunțat că va oferi o amânare de până la două luni și va renunța să  ceară penalități, ba chiar va crește limitele de credit de pe carduri.

Cel mai mare creditor din Marea Britanie, Lloyds Banking Group - care include Lloyds și Halifax - a declarat că va oferi „vacanțe de plată” pentru creditele ipotecare, dar și împrumuturi celor care au nevoie de ele. Lloyds a promis 2 miliarde de lire sterline pentru a împrumuta întreprinderile mici și pentru a-i ajuta pe cei care au probleme cu banii.