Erdogan dă cu tifla Uniunii Europene: Nu închid nici o frontieră. Grecii sunt ca naziștii

Erdogan dă cu tifla Uniunii Europene: Nu închid nici o frontieră. Grecii sunt ca naziștii

Liderul de la Ankara plusează și a amenințat că Turcia își va păstra frontierele deschise cu Europa până când va obține un răspuns „concret” cerințelor sale.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, nu cedează un pas. Miercuri, el a afirmat că Turcia își va păstra deschise granițele cu Europa, pentru a-i lăsa să treacă pe migranți, câtă vreme Uniunea Europeană nu-i va oferi un răspuns concret la exigențele sale.

În cadrul unui discurs la Ankara, Erdogan a menționat reluarea discuțiilor privind exceptarea de viză pentru cetățenii turci care doresc să meargă în UE, deschiderea de noi capitole în procesul de aderare a Turciei la UE (la ora actuală aflat în punct mort), o modernizare a uniunii vamale și un ajutor financiar suplimentar.

„Nu cerșim de la nimeni.Tot ce ne dorim este ca promisiunile făcute țării noastre să fie respectate”, a adăugat Erdogan. Cu o zi în urmă, liderul de la Ankara a declarat că speră la progrese în legătură cu subiectele menționate până la summit-ul Consiliului European care se va ține la 26 martie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, Erdogan a mai afirmat că îi va primi, la 17 martie, la Istanbul, pe cancelarul Germaniei Angela Merkel și pe șeful stastului francez, Emmanuel Macron. Dar palatul Elysee nu a confirmat o astfel de întâlnire.

Declarațiile președintelui turc vin după ce acesta s-a deplasat la Bruxelles unde a avut întâlniri cu înalți reprezentanți europeni pe tema dosarului migranților.

La sfârșitul lunii februarie, Turcia a anunțat că-și va deschide frontierele cu Europa, ceea ce a provocat un aflux de migranți la frontiera cu Grecia și a alimentat în Europa temerile unei crize migratorii similară celei din 2015.

Tot miercuri, Recep Tayyip Erdogan a atacat cu virulență autoritățile din Grecia care au folosit grenade lacrimogene și tunuri cu apă pentru a-i respinge pe migranții care luau cu asalt frontierele grecești.