Scandal-monstru la Facebook! Date importante furate. Încă o amendă-record?

Scandal-monstru la Facebook! Date importante furate. Încă o amendă-record?

Gigantul Facebook are din nou probleme legate de cazul Cambridge Analytica, care i-a adus o amendă-record în Statele Unite ale Americii: 5 miliarde dolari.

De data aceasta, acuzaţiile vin din Australia: comisarul de Informații, Angelene Falk, a dat în judecată compania lui Mark Zuckerberg pentru că ar fi colectat date de câteva sute de mii de australieni.

Conform jurnaliştilor britanici de la scrie The Guardian, compania de peste Ocean ar fi încălcat confidențialitatea a peste 300.000 de australieni, iar dosarul depus deja la instanța federală. Falk susține că Facebook a încălcat în mod repetat drepturile de confidențialitate ale consumatorilor, ceea ce contravine legislației din Australia

Presupusele încălcări ale legislaţiei australiene ar fi legate de celebrul scandal Cambridge Analytica, companie care ar fi colectat ilegal datele utilizatorilor Facebook de pe mapamond.

Ne puteți urmări și pe Google News

Miza este uriaşă, iar efectele sunt pe măsură în contextul în care amintim că firma de consultanță s-ar fi folosit de respectivele date adunate pentru a influența alegerile prezidențiale din 2016, încheiate cu alegerea lui Donald Trump în fruntea SUA.

„Setările implicite ale Facebook au facilitat dezvăluirea informațiilor personale, inclusiv informații sensibile, în detrimentul confidențialității”, a declarat Falk.

Informaţiile colectate sunt despre numele utilizatorilor, datele de naștere, adresele de e-mail, orașele în care locuiesc cei vizaţi, dar şi paginile pe care le apreciază sau mesajele pe care le trimit pe Facebook.

În vara anului trecut, pentru că nu a protejat datele personale ale utilizatorilor, Facebook a primit o amendă-record în Statele Unite ale Americii: cinci miliarde de dolari.