Coronavirus. După primul deces în Statele Unite, 22 de infecții raportate

Coronavirus. După primul deces în Statele Unite, 22 de infecții raportate

Un bărbat de 50 de ani, deja cu sănătatea fragilă, a decedat în Washington după ce a contactat Covid-19, au anunțat autoritățile.

Este primul deces legat de epidemia Covid-19 pe teritoriul american, încă cruțat de noua maladie care face ravagii în alte țări.

Însă, la fel ca bărbatul victimă a coronavirusului, mai mulți pacienți diagnosticați în ultimele zile nu au avut o legătură cunoscută cu un focar al epidemiei, ceea ce generează temeri că maladia începe să se răspândească și pe sol american.

„Nu există nici un motiv de panică”, a declarat însă președintele Donald Trump, în cadrul unei conferințe de presă. Chiar dacă, alături de el, ministrul Sănătății, Alex Azar, a prevenit: „Vom vedea noi cazuri”. Inițial, Donald Trump a anunțat că victima care a decedat era o femeie.

Ne puteți urmări și pe Google News

22 de cazuri de infectare cu Covid-19 au fost raportate în Statele Unite, a indicat liderul de la Casa Albă, citat de AFP.

Victima a decedat într-un spital din comitatul King, care include orașul Seattle (700.000 de locuitori).

„Persoana care a murit era un pacient internat la spitalul Evergreen, având probleme de sănătate, suferind de maladii cronice grave și constituind un pacient de risc, motiv pentru care medicii au decis să-l testeze pentru Covid-19, după ce a manifestat o infecție respiratorie inexplicabilă”, a precizat dr. Francis Riedo, de la spitalul Evergreen.

Victima nu este primul american ucis de coronavirus. La 6 februarie, un alt american (60 de ani), spitalizat la Wuhan (China, focarul epidemiei), a murit.

Autoritățile sanitare din comitatul King au informat despre două noi cazuri de infectare cu coronavirus, într-o casă de bătrâni din Kirkland: o angajată în vîrstă de 40 de ani și o femeie în vîrstă de 70 de ani care a fost spitalizată în stare gravă.

Pe de altă parte, autoritățile au declarat că au fost informate cu privire la un număr de persoane legate de acest cămin de bătrâni, care suferă de simptome respiratorii sau de pneumonie. O anchetă epidemiologică este în curs.

Toate aceste noi cazuri privesc persoane care nu au călătorit și nu au avut contact stabilit cu bolnavi infectați cu Covid-19.

Donald Trump a anunțat că-i va primi, luni, la Casa Albă, pe reprezentanți ai marilor grupuri farmaceutice pentru discuții despre posibilul progres în realizarea unui vaccin împotriva Covid-19.

Epidemia a ucis deja peste 2900 de persoane în lume, majoritatea deceselor fiind înregistrate însă în China, și a infectat alte 85.000 de persoane.

Trump a mai indicat că 43 de milioane de măști de protecție sunt la ora actuală disponibile în Statele Unite.