Lovitură pentru clanul Corduneanu. Ce făcea „Gâgă” pentru șeful interlopilor din Moldova

Lovitură pentru clanul Corduneanu. Ce făcea „Gâgă” pentru șeful interlopilor din Moldova

Unul dintre cei mai importanți „locotenenți” din clanul Corduneanu a fost prins de polițiști.

Silviu Iulian Gîtlan, zis și „Gâgă”, a fost oprit în trafic de polițiști, dar a refuzat să i se preleveze probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, și chiar a fugit de oamenii legii.

„Gâgă” a demarat în trombă la volanul Mercedesului, anunță bzi.ro, lăsându-i cu ochii-n soare pe polițiști. A doua zi, însă, s-a prezentat de bună voie la Poliție, fiind însoțit de un avocat. Încătușat și dus în fața judecătorului, a luat un mandat de arestare pentru 30 de zile, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 36 de ani, cercetat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Astfel, agenții din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit, pentru control, un autoturism condus de bărbatul de 36 de ani. Șoferul mirosea a alcool, însă a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest. De asemenea, acesta a refuzat să fie dus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, acesta a fugit din locul depistării sale”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ne puteți urmări și pe Google News

În iulie 2018, Silviu Iulian Gîtlan a luat trei ani de închisoare pentru mărturie mincinoasă, într-un dosar în care mai erau judecați Tiberiu Cristodorescu și Gheorghe Rusu (fost Corduneanu). El a fost condamnat atunci de Curtea de Apel Suceava, iar în caz a mai fost cercetat și Costel Corduneanu, care a încercat să o determine pe denunțătoarea interlopilor să își retragă plângerea. „Gâgă” a luat 3 ani pentru că a mințit în timpul audierilor.